A. Butkevičius paragino Vilniaus apskrities viršininko administraciją fiksuoti savavališkos statybos faktą bei kreiptis į teismą, kad šis įpareigotų romus likviduoti miestui priklausančioje žemėje savavališkai pastatytus statinius.

„Nepuolame griauti namų, tačiau prašome įvertinti jų teisėtumo faktą. Toliau eisime teisiniu keliu, nes įstatymai galioja visiems vienodai, taip pat ir tautinėms mažumoms“, - sakė A. Butkevičius.

DELFI primena, kad griauti tabore suręstus romų namus yra bandęs ir buvęs sostinės savivaldybės meras Artūras Zuokas, tačiau vėliau romams iš miesto savivaldybės pavyko prisiteisti 100 tūkst. litų neturtinės žalos atlyginimui. Tąsyk sprendimą nugriauti taboro pastatus priėmė atsakingi savivaldybės darbuotojai.

Prieš romus Vilniuje sukilęs savivaldybės Sveikatos komiteto pirmininkas DELFI pripažino, kad jam labiau rūpi ne statybų tabore teisėtumas, o čia vykdoma nusikalstama veikla – narkotikų platinimas: „Man visai nerūpėtų jų statybų teisėtumas ar vandens ir elektros naudojimo ypatumai, užsimerkčiau pieš jų gyvenimo būdą ir netgi sugebėčiau būti jų draugu, jeigu tik romai neplatintų narkotikų“.

DELFI jau skelbė, kad sostinės savivaldybei ėmus grasinti elektros ir vandens tiekimo nutraukimu, taboro gyventojai tikino sutarę nebeprekiauti narkotikais.

Tačiau savaitgalį dienraščio „Lietuvos žinios“ žurnalistai patys įsitikino, kad prekyba narkotikais tabore tebevyksta: per 15 minučių nufotografavo 10 narkomanų, pirkusių opijaus ekstraktą (kai kurie ten pat vietoje susismeigė švirkštus).