Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiasis prokuroras Algimantas Kliunka žurnalistams sakė, kad apie 13 val. į Lietuvą buvo atvežtas ne K. Nikulinas, o K. Michailovas. Mat Latvija jam buvo išdavusi naujus asmens dokumentus.

K. Nikulinui-Michailovui buvo paskelbtas pranešimas apie įtarimą ir jis buvo apklaustas kaip įtariamasis.

„Jis įtariamas pagal Baudžiamojo kodekso 129 straipsnio 2 punkto 5 ir 10 dalimis, t. y., kad prisidėjo prie daugiau kaip dviejų žmonių nužudymo ryšium su nukentėjusiųjų tarnybos pareigų vykdymu", - sakė A. Kliunka.

Ar įtariamasis prisipažįsta kaltu, prokuroras nekomentavo, tačiau patvirtino, jog K. Nikulinas-Michailovas beveik prieš septyniolika metų Medininkų žudynių dieną buvo Lietuvoje.

Paklaustas, kodėl įtariamąjį iš Latvijos į Lietuvą bei vėliau į Generalinę prokuratūrą atlydėjo automatais ginkluoti „Aro" pareigūnai, A. Kliunka atsakė: „Tai yra normalus dalykas, normali situacija, kai organizuojamas įtariamųjų etapavimas ir apsauga".

Prokuroras neatskleidė, kas apmoka už įtariamajam skirto advokato paslaugas – ar jis pats, ar valstybė. Kaip žinia, Latvijoje jį gynė vienas brangiausių šios šalies teisininkų, kurio paslaugų K. Nikulinas-Michailovas neprašė.

Kada Medininkų žudynių byla pasieks teismą, prokuroras neprognozuoja, tačiau užsiminė, jog tai gali užtrukti keletą mėnesių.

Į Lukiškių kalėjimą uždarytas K. Nikulinas bus laikomas su čia teismo laukiančiais užsieniečiais. „Išskirtinės sąlygos jam nebus taikomos", - DELFI sakė Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo viršininkas Arvydas Ižička.

Sulaikė Rygoje

OMON smogikas Rygoje buvo sulaikytas praėjusių metų lapkričio 28-ąją Rygoje. Jis turėjo kito asmens dokumentus. Juose buvo nurodyta – Konstantinas Michailovas.

Patikrinus dokumentus paaiškėjo, kad jie tikri, tačiau pagal pirštų atspaudus pavyko išsiaiškinti, jog sulaikytasis yra K. Nikulinas, kurio ieško Lietuvos prokurorai.

K. Nikulinas dalyvavo Latvijos policijos taikomoje liudytojų apsaugos programoje, todėl vyriškiui legaliai buvo išduoti dokumentai kita pavarde. Be to, jam buvo išduotas leidimas dėl ginklo laikymo.

K. Nikulinas sutiko bendradarbiauti su Latvijos policijos pareigūnais, tyrusiais vietos mokesčių inspekcijos skyriaus vadovo nužudymą. Esą K. Nikulinas žudikams surado meistrą, kuris perdirbo pistoletą, kuriuo vėliau buvo nužudyti du žmonės.

DELFI primena, kad K.Nikulinas su kitu omonininku Igoriu Gorbaniu prieš trejus metus Rygos teisme sulaukė nuosprendžio už antivalstybinę veiklą, tačiau dvejų su puse metų laisvės atėmimo bausmės vykdymas buvo atidėtas.

K. Nikulinas ir dar trys OMON smogikai įtariami važiavę žudyti į Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje esantį postą.