Štai pirmieji duomenys iš Lietuvos savivaldybių ir Lietuvos atstovybių užsienyje:

Kaune rašė 243, Klaipėdoje - 94, Prienų rajone - 69, Druskininkuose - 52, Kretingoje - 24, Švenčionių rajone - 27, Palangoje - 27, Ignalinoje - 28, Vilniaus rajone - 31, Mažeikiuose - 46, Jurbarke - 34, Alytuje - 37, Jonavoje - 36, Telšiai - 29;

Vokietijoje - 66, Belgijoje - 42, Nyderlanduose - 10, Punske - 19, Kazachstane - 10, Minske - 10, Bonoje - 11, Austrijoje - 6, Vengrijoje - 4, Japonijoje - 4, Strasbūre - 7, Stokholme - 14, Varšuvoje - 12.

Lietuvos gyventojai dalyvauti šiame konkurse galėjo kiekvienoje Lietuvos savivaldybėje arba namuose, o po pasaulį išsibarstę tautiečiai rinkosi Lietuvos atstovybėse užsienyje, bendruomenių ir lituanistinių mokyklėlių patalpose.

Taip pat šiais metais bus renkamas gražiausias lietuviškas žodis. Jį galėjo rinkti ne tik diktanto dalyviai, susirinkę savivaldybėse ar atstovybėse užsienyje.

Gražiausią žodį rinks ir visi populiariausi Lietuvoje interneto portalai: www.delfi.lt, www.alfa.lt, www.bernardinai.lt, www.balsas.lt ir www.blogas.lt.

Originalų diktanto tekstą rengėjai išplatins pirmadienį. Jis pirmiausiai pasirodys interneto svetainėje www.atgimimas.lt, o taip pat ir diktanto partnerių interneto svetainėse.

Nacionalinis diktantas yra rengiamas jau trečią kartą. Visuomenės dėmesio ir palaikymo sulaukusi akcija šiais metais atlieka ne tik lietuvių kalbos populiarinimo ir saugojimo misiją - rašydami diktantą pažymime ir Europos tarpkultūrinio dialogo metus, kokiais 2008 - uosius paskelbė Europos Sąjunga.

Kaip skelbia Europos Komisija, didelė kultūrų įvairovė teikia Europai precedento neturintį pranašumą. Paskelbusi šiuos metus kultūrų dialogo metais, Europos Komisija visus europiečius skatina pažinti mūsų kultūros paveldo turtus ir mokytis iš kitų kultūros tradicijų.

Nacionalinio diktanto rengėjai: Savaitraštis "Atgimimas"

Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija

Nacionalinio diktanto partneriai:

Valstybinė lietuvių kalbos komisija

Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje

Lietuvos savivaldybių asociacija

Mokslo ir enciklopedijų leidybos institutas

Užsienio reikalų ministerija

Tautinių mažumų ir išeivijos departamentas prie LRV

AB "Lietuvos paštas"

Spaudos namai "ARX Baltica"

"VRS grupė"

Knygų klubas

R.Paknio leidykla

Delfi

Alfa

Bernardinai

Balsas

Blogas

Verslininkas Voldemaras Valkiūnas