Viena Kauno vadovių taip pat dirba Vilniaus universiteto Kauno humanitariniame fakultete.

Su ja kas ketvirtį sudaroma autorinė sutartis. Socialinių mokslų daktarė universitete dirba nuo 2003 metų. J.Matekonienė apie darbą universitete kalba nenoriai.

„Kaip spėju dirbti ir universitete? Šį semestrą čia neturiu didelio krūvio, paskaitų neskaitau, dirbu tik su diplomantais magistrais ir bakalaurais. Pedagoginį darbą dirbu ir savaitgaliais, naudojuosi internetu. Darbas savivaldybėje man yra pirmaeilis“, – įtikinėjo valstybės tarnautoja.

Kauno politikai nustebo sužinoję, kad savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja papildomai uždarbiauja universitete. Miesto tarybos nariams užkliuvo, kad jai jau keletą mėnesių už didelį darbo krūvį mokamas daugiau nei 2 tūkstančių litų priedas.

Pasigedo posėdžiuose

„Jei administracijos darbuotojas, be savo tiesioginio darbo, sugeba dirbti papildomą darbą, jam už didelį darbo krūvį nereikėtų papildomai mokėti“, – įsitikinęs Socialdemokratų frakcijos seniūnas Gintautas Labanauskas.

Administracijos vadovų priedus prie atlyginimų skyrė miesto taryba. „Jei būčiau žinojęs, kad nors vienas direktoriaus pavaduotojas turi papildomą darbą, nebūčiau taryboje balsavęs“, – tvirtino G.Labanauskas.

„Taip švaistomi savivaldybės pinigai. Kai miesto tarybos nariai balsavo, kad būtų skirti priedai, jų niekas neinformavo, kad ši valstybės tarnautoja turi ir kitą darbą“, – prisiminė kitas Kauno miesto tarybos narys Kęstutis Mikėnas.

Jis sakė negalįs suprasti, kaip pavaduotoja viską spėja. „Pagrindinis darbas trunka 8 valandas per dieną. Jei mokama už papildomą krūvį, vadinasi dirbama ir po darbo valandų, tarkime, kokias dvi valandas. Kaip galima rasti laiko dar ir dėstyti? Nemanau, kad J.Matekonienė labai daug dirba. Kai reikia spręsti miesto ūkio klausimus, niekuomet jos nematyti“, – stebėjosi K.Mikėnas.

Meras Andrius Kupčinskas sakė atkreipęs J.Matekonienės dėmesį, kad reikėtų labiau domėtis miesto ūkio reikalais, o ne vien visą kaltę versti komunalininkams. „O kaip ji spėja suktis dviejuose darbuose, aš negaliu paaiškinti“, – nuo tiesaus atsakymo išsisuko miesto vadovas.

Uždirbo daugiau nei meras

J.Matekonienė už darbą savivaldybėje gauna 4263 litų atlyginimą. Jai taip pat nustatytas 50 procentų pareiginės algos dydžio priedas – 2131 litas. „Į rankas“ už gruodžio mėnesį ji gavo 4565 litus, lapkritį – 4285 litus. Gruodį pavaduotojams dar buvo išmokėti 400 litų priedai. Tai yra daugiau, nei uždirba Kauno meras, kuriam pernai gruodį išmokėta 3981 litas.

Tarnautoja tikino, savivaldybės pastato durų neužverianti 17 valandą. „Nesakau, kad viršiju įprastą darbo krūvį, nes jo neapsibrėžiu. Tačiau mano darbo negalima vertinti tik valandų skaičiumi. Jei gaunu 50 procentų priedą, tai nereiškia, kad turiu papildomai pusę darbo dienos sėdėti kabinete. Mano „produkcijai“ pagaminti reikia kompetencijos ir žinių. Man mokama ne veltui“, – įsitikinusi J.Matekonienė.

Išgirdusi abejones, kaip jai pavyksta suderinti darbą universitete ir savivaldybėje, pavaduotoja prasitarė abejojanti, ar aukštojoje mokykloje liks dirbti per pavasario semestrą. „Kaip davatkoms reikia į bažnyčia, taip man – į universitetą. Kai negaliu bendrauti su studentais, neatiduodu jiems savo žinių, jaučiuosi nepatogiai. Man reikia ten būti, nes tai abipusiai naudinga, tačiau privalau tausoti sveikatą“, – dėstė J.Matekonienė.