Kai kurių šaltinių valdančiojoje daugumoje teigimu, Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui priklausantis G.Jakavonis galėjo tikėtis užimti ir naujai kuriamos komisijos vadovo postą. Tačiau, „Lietuvos ryto" žiniomis, koją socialliberalo paaukštinimui pakišo abejonių kelianti G.Jakavonio reputacija bei kilęs skandalas dėl galimo viešųjų ir privačių interesų konflikto.

Vieno posto jau neteko

Šią savaitę G.Jakavonis buvo priverstas atsistatydinti iš Seimo Antikorupcijos komisijos. Tokį žingsnį jis žengė po to, kai Seimo Etikos ir procedūrų komisija nustatė, kad G.Jakavonis pažeidė Seimo statutą, įpareigojantį vengti viešųjų ir privačių interesų konfliktų.

Kolegų nemalonę G.Jakavonis užsitraukė dėl to, kad prieš Seimo Antikorupcijos komisijos posėdį, kuriame nuspręsta pakartotinai kreiptis į Generalinę prokuratūrą, susitiko su vienu bendrovės „VP Market" akcininkų.

Tuo tarpu Seimo Antikorupcijos komisijoje svarstytas klausimas buvo susijęs su šios bendrovės finansiniais sandoriais. G.Jakavonis apie šį susitikimą komisijos narių neinformavo.