Pasak jo, laidotuvės planuojamos penktadienį, palaikai bus išnešami 12.00 val. V. Lapėną planuojama palaidoti Vilniuje, Antakalnio kapinėse.

ELTA primena, kad Rojūnų aerodrome V. Lapėno pilotuojamas "Autožyras" sudužo pirmadienį.

V. Lapėnas buvo žinomas aviacijos pasaulyje - 1989 metais jis tapo Europos akrobatinio skraidymo čempionu, nuo 1992 metų treniravo Ispanijos nacionalinę akrobatinio skraidymo komandą. 2000 - 2004 metais V. Lapėnas buvo Seimo narys.

1993 metais V. Lapėnas buvo apdovanotas Dariaus ir Girėno medaliu. Šis valstybės apdovanojimas yra skiriamas pagerbti asmenims, ypač nusipelniusiems Lietuvos aviacijai.

Praėjusį penktadienį V. Lapėnas buvo atšventęs 50-mečio jubiliejų.

Buvęs Ispanijos Karalystės ambasados Lietuvoje gynybos atašė, majoras Jorge Farré DELFI redakcijai atsiuntė savo laišką V.Lapėno atminimui.

IKI PASIMATYMO, VYTAI

Mus paliko Vytautas Lapėnas. Skraidanti legenda, aukso puslapis Lietuvos aeronautikos istorijoje. Širdis, atsidavusi skrydžio aistrai. Draugas iš didžiosios raidės ir pilotas, nevaržomas sienų.

VYTAS pakilo savo paskutiniam skrydžiui. Skrydžiui, po kurio nenusileis ir kurio metu niekada nesibaigs degalai. Skrydžiui, kurio metu toliau stebės savo skraidančius mokinius ir su jam būdingu kuklumu bei kruopštumu taisys jų klaidas.

Mūsų mylimas VYTAS buvo ne tik Lietuvos sūnus, bet ir Ispanijos, į kurią dažnai atkeliaudavo. Jo laukdavo geriausi akrobatikos pilotai, norėdami pasisemti naujų žinių. Kartu su ispanų grupe įgijo tarptautinę šlovę.

Šlovė kalbėjo už jį patį. Kai mums, ispanams, buvo suteikta garbė savais karo lėktuvais saugoti Lietuvos oro erdvę, keletą kartų buvome pasikvietę jį į Šiaulius. Jis mielai atvykdavo, o po jo apsilankymų mums likdavo mieli prisiminimai. VYTAS taip pat buvo mus pasikvietęs į Panevėžį, kur pasijutome Lietuvos skraidymo bendruomenės dalimi.

Lietuva gali didžiuotis šiuo žmogumi. Ispanijos pilotai visam laikui išsaugos šviesų prisiminimą apie jo iškilią asmenybę

Niekada Tavęs nepamiršime, VYTAI, o vieną dieną prie Tavęs prisijungsime mūsų amžinam skrydžiui. Todėl Tau sakome: „IKI PASIMATYMO, VYTAI.“

Majoras Jorge Farré, Buvęs Ispanijos Karalystės ambasados Lietuvoje gynybos atašė