Kaip rašoma pranešime spaudai, Sankt Peterburgo vyriausybės premija aviakompanijai įteikta „Už nuopelnus eksporto srityje“. Tai esą yra viena didžiausių miesto įmonių, nuolat didinanti eksporto apimtis.

Federalinės karinio techninio bendradarbiavimo tarnybos atminimo prizus ir diplomus įteikė Rusijos pirmasis vicepremjeras, buvęs gynybos ministras Sergejus Ivanovas. Iš jo rankų dovaną gavo ir SPARK vadovas J. Borisovas.

Sraigtasparnių remonto ir aviacijos specialistų mokymo srityje pirmaujanti Rusijos įmonė SPARK įkuria ir prižiūri aviacinius centrus, dalyvauja dideliuose tarptautiniuose projektuose, rašoma pranešime.

Vienas tokių projektų – 2006-aisiais Meksikos karinio jūrų laivyno ministerijos bazėje Verkrūze įkurtas sraigtasparnių „Mi-17“ techninės priežiūros ir remonto centras. Jame taip pat ruošiamas skraidantysis ir inžinerinis techninis personalas.

2006-2007 metais į Meksiką buvo eksportuoti 5 nauji sraigtasparniai, pasirašytos sutartys remontuoti 9 sraigtasparnius „Mi-17“ ir mokyti 70 šios šalies aviacijos specialistų.

SPARK iš viso suremontavo apie 6 tūkst. sraigtasparnių, rašoma pranešime.

Nuosavame mokymo centre buvo parengta per 8 tūkst. aviacijos kompanijų specialistų iš 34 šalių, kuriose eksploatuojami rusiški sraigtasparniai.

Tuo metu kita J. Borisovo bendrovė „Aviabaltika“ nestokoja užsakymų Rumunijoje. Kompanijai itin sekasi Rumunijos Vidaus reikalų ministerijos skelbiamuose konkursuose, o sutartys su šia ministerija ir keliomis valstybinėmis įmonėmis esą siekia milijonus eurų.

J. Borisovas buvo vienas iš pagrindinių vadinamojo Prezidentūros skandalo, po kurio jo finansiškai per rinkimus remtas tuometinis valstybės vadovas Rolandas Paksas per apkaltą neteko posto, dalyvių. Šiuo metu šis Rusijos pilietis mūsų šalyje naudojasi laikino gyventojo teisėmis.

Migracijos departamentas jau keletą metų siekia išsiųsti verslininką iš Lietuvos. Savo ruožtu J. Borisovas kovoja dėl jam skirto, bet vėliau atimto S. Dariaus ir S. Girėno medalio bei apdovanojimo dokumentų grąžinimo.

Be to, J. Borisovas dėl esą pažeidžiamų jo teisių yra kreipęsis į Europos Žmogaus Teisių Teismą. Trečiuoju asmeniu šios bylos procesiniuose veiksmuose panoro tapti Rusija.