Kartu su V. Tomaševskiu ir kitais bendraminčiais įkurtą partiją L. Počikovska paliko dar gruodį. „Yra partijoje tokių dalykų, kurie man nepatinka. Mano sprendimas brendo kelerius metus“, - DELFI pirmadienį teigė parlamentarė.

Paprašyta patikslinti, su kuo konkrečiai nesutiko, L. Počikovska paminėjo lyderio politiką: „Pirmininkas turi vieną vienintelę nuomonę, kuriai turi kiti pritarti. Nepaisoma kitų nuomonių“.

Seime parlamentarė, kaip ir V. Tomaševskis, dirba Valstiečių liaudininkų ir Pilietinės demokratijos frakcijoje. Ji teigė neketinanti nei keisti frakcijos, nei eiti į kitą partiją.

L. Počikovska, šiuo metu gyjanti po operacijos, užsiminė apie galimybę visai trauktis iš politikos ar bent jau nedalyvauti Seimo rinkimuose. „Turiu laiko iki pavasario, galėsiu viską apmąstyti“, - sakė ji.

Kolegės sprendimo V. Tomaševskis nenorėjo komentuoti. Jis tvirtino, esą su L. Počikovska labai gerai sutarė. Išeiti iš partijos, parlamentaro manymu, politikę paskatino „asmeninės problemos“.

Abu Seimo nariai priklausė LLRA įkūrimo 1994 metais iniciatyvinei grupei ir buvo vieninteliai šios partijos atstovai dabartinės kadencijos parlamente. V. Tomaševskis ėjo LLRA pirmininko pareigas, L. Počikovska buvo pirmininko pavaduotoja.