Specialistai prognozuoja, kad artėjant Seimo rinkimams, politikai didelį dėmesį skirs ir internetinės erdvės užkariavimui: kurs asmeninius puslapius, interneto dienoraščius, rašys komentarus.

Pildyti interneto dienoraščius, vadinamuosius blogus, du uostamiesčio politikai pradėjo jau praėjusiais metais.

Tėvynės Sąjungai priklausantys Klaipėdos tarybos nariai, bloguose dėsto ne tik savo politines pozicijas, bet ir atskleidžia kai kurias savo asmeninio gyvenimo detales. Konservatorių pėdomis ketina sekti ir kitų partijų atstovai.

"Jei politikai nenori atsilikti nuo gyvenimo, jie turi pataikauti masių skoniui, o blogus labai sparčiai perima jaunimas. Kita vertus, politinė tradicija gyvai susitikti su rinkėjais taip pat niekur nedingo", - aiškino tarybos narys, Klaipėdos universiteto Istorijos katedros vedėjas docentas daktaras Vygantas Vareikis.

Jis neslėpė pats retkarčiais paskaitantis savo kolegų mintis jų pildomuose interneto dienoraščiuose.

Internetinėje erdvėje kolegų skelbiamomis mintimis domisi ir kiti miesto tarybos nariai. Be to, asmeninius tinklaraščius pildo ne tik klaipėdiečiai, bet ir kitų Lietuvos miestų tarybų nariai, merai, Seimo nariai.

Patys internetinių dienoraščių autoriai tikino, kad tokia saviraiškos forma jiems atveria didesnes galimybes pasiekti auditoriją. "Pamačiau, kad galima gražiai bendrauti su žmonėmis - kad tai, kas svarbu, galima išsakyti, ir žmonės tai perskaitys", - aiškino internetinį dienoraštį stropiai pildantis Kęstutis Gabšys.

Jis prisipažino, kad tinklaraščių privalumai buvo aptarti ir Tėvynės sąjungos suvažiavime.

Politikas savo internetiniame dienoraštyje išdėsto ne tik politinę poziciją, tai, kas netelpa į pranešimus spaudai, bet ir asmeninius išgyvenimus. "Noriu, kad mane pažintų kaip žmogų, su konkrečiomis problemomis, gyvenimo vertinimu. Aišku, aš esu politikas, ir politikos mano bloge daug, bet noriu parodyti ir savo gyvenimą", - aiškino politikas.

Jo partijos kolega Naglis Puteikis internetinį dienoraštį pildo tik kelis mėnesius, bet teigia jau patyręs jo privalumus. "Gyvenime neblogai turėti užrašus, o internetas tam - puiki galimybė, visada gali papildyti, gali pasiskaityti. Juk kai vis bėgi, skubi, užrašų nepasinešiosi", - aiškino Klaipėdos tarybos narys.

Anot N.Puteikio, prieš sėsdamas pildyti dienoraščio jis visada apgalvoja, kas svarbaus per kelias dienas jam nutiko ir galėtų būti įdomu kitiems. Turėdamas laiko jis pasidairo ir po kitų klaipėdiečių blogus - taip sužino, kas miestelėnams svarbu, kas kelia nerimą.

Uostamiesčio meras Rimantas Taraškevičius neslėpė taip pat pasvarstąs apie asmeninį puslapį. "Tačiau jį nuolat reikėtų tvarkyti, o tam reikia laiko", - sakė miesto meras.

Mykolo Romerio universitete daktaro disertaciją apie teisinį elektroninės žiniasklaidos statusą rašantis Liutauras Ulevičius prognozavo, kad politikai, artėjant rinkimams, vis aktyviau stengsis "užkariauti" internetą.

"Abejoju, ar tie, kurie per ateinančius rinkimus nebus internete, pasieks realių rezultatų. Argumentas labai paprastas - internetu naudojasi trečdalis lietuvių, dauguma jų yra politiškai aktyvūs. Jie turi didesnę įtaką ir pasyviajai visuomenės daliai", - mano pašnekovas.

Pasak L.Ulevičius, blogai leidžia neformaliai pasakyti apie daugelį dalykų, kurie nepatektų į kelias minutes eterio laiko radijuje ar televizijoje, ar spaudos nuomonių skyrelius.

Šiais metais žadama iš esmės pakeisti Klaipėdos miesto savivaldybės internetinį puslapį www.klaipeda.lt. Dabartinis jos variantas, sukurtas beveik prieš ketverius metus, nebeatitinka Vyriausybės numatytų reikalavimų.

Jo struktūra dėl sudėtingumo kritikuojama ne tik klaipėdiečių, bet ir miesto politikų. Pasigendama aiškios paieškos sistemos, struktūros, operatyvaus žinių pateikimo.