Pasak A. Matulo, tiek Vyriausybė, tiek sudaryta darbo grupė visiškai neatsižvelgia į sveikatos apsauga besirūpinančių valstybės institucijų ir visuomeninių organizacijų nuomonę ir nekovoja su alkoholizmu.

„Manau, kad šios darbo grupės tikslas - vilkinti efektyvią kovą su plintančiu Lietuvoje alkoholizmu ir jo pasekmėmis. Įžvelgdamas didelį Vyriausybės nesugebėjimą ar nenorą imtis ryžtingų priemonių, toliau atsisakau dalyvauti darbo grupėje, nematydamas prasmės“, - kreipimesi rašo Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkas A. Matulas.

Darbo grupės veikloje atsisakantis dalyvauti A. Matulas taip pat pateikia kartu su Nacionalinės tabako ir alkoholio kontrolės koalicijos prezidentu Aurelijumi Veryga sudarytą Alkoholio suvartojimo ir jo pasekmių mažinimo Lietuvoje programą, į kurią prašo atsižvelgti dirbant darbo grupėje.

DELFI primena, kad gruodžio pradžioje iš darbo grupės paskelbė pasitraukiantis visuomenininkas A. Veryga. Pasitraukdamas jis siūlė grupę išformuoti ir kurti naują, kur neliktų esą ne tik atvirai veikiančių, bet „ir po kitais vardais išsislapsčiusių“ verslininkų.

Tuomet kalbinti verslo atstovai lrt.lt sakė, jog grupė yra sudaryta specialistų „iš kiek tik įmanoma sričių“ ir yra kompetentinga.

Darbo grupės narys, Alkoholiniais gėrimais prekiaujančių įmonių asociacijos prezidentas Laurynas Vilimas tvirtino, jog „lobizmas yra oficialiai įteisinta interesų atstovavimo priemonė“ ir teigė manąs, kad darbo grupė dirba gerai.

„Kadangi ji atstovaujama labai įvairių specialistų, specialistų iš kiek įmanoma įvairių sričių, manau, jos priimti ir priimami sprendimai yra teisingi ir kompetentingi“, – sakė L. Vilimas.

Neabejojanti darbo grupės veikla sako ir joje taip pat dirbanti Ūkio ministerijos sekretorė Alina Mačiulytė.

„Grupėje netrūksta visuomenės sveikatos veikėjų, atstovaujama Sveikatos ministerijai. Manau, kad čia tiesiog pasirinktas lengviausias kelias – kritikuoti, o ne konstruktyviai siūlyti“, – kalbėjo valstybės pareigūnė.