Beveik 3 kg svorio Dovydas gimė lengvai. Jį pasitiko ne tik abu tėveliai, bet ir dangų nutvieskę šventiniai fejerverkai.

„Sūnelis pats pasiankstino, laukėme jo tik sausio 10 d.“, – vakar „Vilniaus dienai“ sakė gimdymo namuose aplankyta mama Rita Radušienė. Moteris tikino jau nuo pat nėštumo pradžios įtarusi, kad susilauks berniuko. Prieš porą metų į Vilnių iš Šiaulių atsikėlusi jauna mama gimdė antrą kartą. Namie broliuko laukia šešiametė dukrelė. Pirmagimės tėvai irgi susilaukė per šventes – gruodžio 27 d.

„Jos irgi laukėme vėliau, bet, matyt, tokia jau mūsų šeimos tradicija. Nuo šiol šventės bus dar linksmesnės“, – juokavo R.Radušienė. Kaip pirmoji šiemet mama tapusi vilnietė, ji jau sulaukė nemažai sveikinimų, tačiau sausio 2-ios rytą jos dar nebuvo pasveikinę miesto valdžios atstovai.

Po kelerių metų pertraukos Dovydas yra pirmas kūdikis, iš karto po vidurnakčio pasveikinęs gyvenimą viename didžiausių šalies miestų. Keletą metų iš eilės pirmavę kauniečiai pirmosios mergytės sulaukė lygiai pirmą nakties.

Klaipėdoje pirmasis šių metų kūdikis – mergaitė – gimė daug vėliau – be dvidešimt minučių pirmą valandą dienos. Vakar dienos duomenimis, pirmąja šių metų europiete galima vadinti Airijoje sekundė po vidurnakčio gimusią mergaitę. Įdomu tai, kad dėl pirmojo kūdikio kovėsi dvi Airijos klinikos. Abi apie gimimą paskelbė tuo pačiu metu.

Nugalėtoją lėmė techninė smulkmena – mergaitė gimė natūraliai, o kitoje klinikoje berniuko mamai buvo atliktas Cezario pjūvis. Nors paprastai natūralus gimdymas ir Cezario operacija vertinami vienodai, medikai susitarė, kad šį kartą nugalėjo natūralumas.

Vilnietis Dovydas gimė tą pačią minutę, kaip ir pirmas vokiečių naujagimis. Dvi minutės po dvyliktos Demino ligoninėje 14-metė gimnazistė pagimdė sveiką sūnų Philą. Natūraliai gimęs naujagimis svėrė 3 kg, jo ūgis – 50 cm. Gimdyme dalyvavo ir šešiolikmetis tėvas.

„Vilniaus dienoje“ taip pat skaitykite:

„Žalgirį“ išgelbėjo estai

Ekonomikos stabilumo laukė išbandymas

Neries vanduo traukia automobilius