Nuo šiol Neringoje rūkyti draudžiama vaikų žaidimų aikštelėse, prie seniūnijų, savivaldybės įmonių ir įstaigų patalpose, bei jaunimo ir turistų pamėgtoje aikštėje, prieš savivaldybės pastatą.

Vienbalsiai balsavę, kad būtų nustatytos nerūkymo zonos, Neringos valdininkai ir patys priversti keisti savo įpročius. Anksčiau dūmą traukdavę tiesiog po savivaldybės langais, dabar vietos ieškosi kitur.

„Vis dėlto čia žmonės atvažiuoja pailsėti, pataisyti sveikatą, todėl draudimas rūkyti – tiesiog skatinimas susimąstyti, kad gal reikia mesti“, – teigė Neringos savivaldybės tarybos narė Aušra Feser.

Apie nerūkymo zonas informuos specialūs ženklai, o paplūdimiuose žadama pastatyti pavėsines su peleninėmis ir šiukšliadėžėmis. Pažeidėjus baus policija ir savivaldybės administracijos direktoriaus įgalioti asmenys.

„Yra galimybė surašyti protokolus ir nuobaudas, tačiau vėlgi sakau, kad turėtų būti kažkoks perspėjimas. Nesinorėtų žmonėms gadinti nuotaikos“, – kalbėjo Neringos savivaldybės mero pavaduotojas Arūnas Burkšas.

Ženklus, informuojančius apie nerūkymo zonas Neringoje, ketinama pastatyti po Naujųjų.

Prieš kelerius metus rūkyti buvo draudžiama ir Kauno Laisvės alėjoje, tačiau vėliau draudimas panaikintas.