Tarp dažniausiai 2007-aisiais cituotų kalbėtojų pateko prezidentas Valdas Adamkus, kadenciją baigęs prezidentas ir buvęs premjeras Algirdas Brazauskas, europarlamentaras Vytautas Landsbergis, jo sūnus režisierius Vytautas V. Landsbergis, sostinės meras Juozas Imbrasas, vicemeras Algirdas Paleckis ir tarybos narys Kęstutis Masiulis, ne vienas nuolatinis komentarų autorius.

Dienos citatos rubrikoje dažnai atsidurdavo ir DELFI skaitytojų mintys, kurios nuolat sukeldavo kitų interneto lankytojų diskusijas.

Išradingumo kalbėtojams ir rašytojams netrūko reiškiant savo nuomonę pačiomis įvairiausiomis temomis: nuo moterų ir vyrų santykių, popmuzikos, grožio iki politikos ir ekonomikos reikalų. Neretai buvo cituojamos frazės apie lietuvių ir vakariečių skirtumus, tautines ypatybes, moralę, vairavimą, kylančias kainas, santykius su Rusija.

Šiemet DELFI portale beveik pusšimtis dienos citatų sulaukė daugiau nei 100 skaitytojų komentarų.

Labiausiai buvo komentuojami šie V. Adamkaus žodžiai: „Sveikinu kiekvieną Lietuvoje dirbti apsisprendusį jaunuolį ir sveikinu kiekvieną į Lietuvą grįžtantįjį, nes jie tiki Lietuvos ateitimi. Esu tikras, kad niekas nesugebės paneigti: tikėjimas ir viltis yra vienos svarbiausių bendro mūsų gyvenimo vertybių“ (305 komentarai).

265 komentarų sulaukė buvusio chirurgo, kunigo Andriaus Narbekovo pasipiktinimas: „Darytis aborto moterys eina kaip į parduotuvę, Lietuvoje požiūris į negimusią gyvybę kraupus“.

Prieš savivaldos rinkimus paskelbtas A. Paleckio eilėraštis apie nušalintą prezidentą Rolandą Paksą buvo komentuojamas 211 kartų:

„Žinom, matėm monus Pakso... Tai žiniuonės, tai „almakso“... Nei dienelės, nei dienos Vilnių Paksas... netapšnos“.

Vilniaus miesto tarybos nario Algio Ramanausko komentaras apie sostinės valdžios draudimą Lietuvos gėjų lygai organizuoti renginį Rotušės aikštėje sulaukė 208 skaitytojų replikų. „Aš tai vertinu kaip homofobiją. Paprastą, prasčiokišką, kaimietišką homofobiją“, - sakė miesto politikas.

203 kartus buvo komentuojamas R. Pakso atkirtis politikei, kuri jį pavadino „Kremliaus projektu“: „Jei tai būtų pasakęs vyras, pasakyčiau, kad susipykęs su protu. Bet esu džentelmenas, todėl negaliu taip kalbėti apie Rasą Juknevičienę“.

Kviečiame balsuoti už 2007 metų citatą