Pasak komisijos pirmininko vicemero Evaldo Lementausko, bene daugiausiai ginčų gali kelti klausimas, kaip šiame dokumente turi būti nustatyta pagrindinė tikslinė žemės panaudojimo paskirtis, naudojimo būdas ir pobūdis. Be to, komisija nustatė, jog į galiojantį BP buvo automatiškai perkelta dalis teritorijų planavimo dokumentų, parengtų pagal ankstesnį BP. Ne visoms teritorijoms buvo nustatyti užstatymo aukščio ir intensyvumo parametrai.

Kaip procedūrinį pažeidimą komisija įvertino ir tai, jog galiojančiam BP rengti nebuvo organizuotas konkursas - su tuo sutiko ir Konkurencijos taryba. Be to, galiojantis BP nebuvo įvertintas Korupcijos prevencijos įstatymo nustatyta tvarka, nebuvo sukurta BP sprendinių įgyvendinimo metodika ir stebėsenos tvarka, o teisės aktuose nustatyta pernelyg sudėtinga galiojančio BP keitimo procedūra.

Komisija nustatė, kad galiojantis BP buvo patvirtintas nepakankamai atsižvelgiant į Vilniaus miesto gyventojų pasiūlymus ir prašymus. Tai konstatavo ir patvirtino Vilniaus apskrities viršininko administracija.

"Komisija nustatė, kad buvo padaryta pažeidimų, tad mes privalėsime atsižvelgti į siūlomas išvadas", - sakė Vilniaus meras Juozas Imbrasas.