„Situacija tam tikra prasme labai įdomi - po reorganizacijos jo darbo vietos nebeliko, tačiau etatų sąraše liko pareigybė, kurios naikinti jokiomis aplinkybėmis neleidžia valstybės tarnybos įstatymas.

Kai baigsis vaiko priežiūros atostogos, bus priimtas sprendimas atleisti, o jeigu teismas išteisins, privalėsime pasiūlyti jam kitą darbo vietą“, - DELFI aiškino įsakymą dėl D. Šalugos vaiko priežiūros atostogų pasirašęs sostinės savivaldybės administracijos direktorius Gintautas Paluckas.

DELFI jau skelbė, kad sostinės savivaldybė yra gavusi teismo sprendimą nušalinti kyšio paėmimu įtariamą valdininką nuo pareigų.

Ketvirtadienį kaltinimai D. Šalugai pasiekė teismą. Kaip praneša Vilniaus apygardos prokuratūra, valstybės tarnautojas kaltinamas tuo, kad už 100 tūkstančių litų kyšį tarpininkavo suinteresuotam asmeniui Vilniaus miesto savivaldybėje gaunant detaliojo teritorinio planavimo organizatoriaus teises ir pareigas bei planavimo sąlygas detaliojo planavimo dokumentui rengti.

Pasak šią bylą kontroliavusio Vilniaus apygardos prokuratūros ONKT skyriaus prokuroro Giedriaus Danėliaus, pagal baudžiamąjį įstatymą šios nusikalstamos veikos kvalifikacijai kyšio dydis įtakos neturi, todėl ir esant kyšiui, didesniam nei 250 MGL, veika prilyginama nesunkiam nusikaltimui.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) ir Valstybės saugumo departamento (VSD) pareigūnai sulaikė Vilniaus miesto savivaldybės Viešosios tvarkos ir bendrųjų reikalų departamento direktorių iš karto po to, kai jis iš vieno piliečio paėmė 50 tūkst. litų. Prieš tai valdininkas įtariamas gavęs dar tokio paties dydžio kyšį.

Sostinės meras Juozas Imbrasas tąsyk pareiškė, kad D. Šaluga netinkamas dirbti savivaldybėje. Be to, meras pasisakė prieš tėvystės atostogas, už ką vėliau sulaukė kritikos ir atsiprašė .

Buvusios Vilniaus valdžios atstovai sako, kad D. Šalugos sulaikymas - provokacija prieš reorganizaciją kovojantį profsąjungos lyderį. Jį nušalinus nuo šių pareigų, profsąjunga nusprendė nesipriešinti reorganizacijai.

Teisėsaugininkai įtaria, jog valdininkas tarpininkavo, kad kitas departamento pareigūnas priimtų palankų sprendimą dėl statybų. Neoficialiomis žiniomis, D. Šalugą galėjo įskųsti vienas vilnietis verslininkas. Esą pinigus paėmęs valdininkas neskubėjo vykdyti pažado, kad Miesto plėtros departamentas skubiai suderins sklypų detaliuosius planus, kuriuos patvirtinus, būtų atvertas kelias statyboms. Neoficialiomis žiniomis, D. Šaluga už 100 tūkstančių litų tarpininkavo dėl sklypo šalia sostinės Pilaitės rajono.