Pritrūko balsų

Seimo narys panevėžietis Gintaras Šileikis laikraščiui telefonu pasakojo: balsuojant už tai, kad būtų skirti gaisro nuniokotai Naujamiesčio bažnyčiai tris milijonai litų, pritrūko 12 balsų.

„Už tai, kad skirtų lėšas bažnyčiai atstatyti, balsavo 59 Seimo nariai. Jei būtume surinkę 71 balsą, lėšos būtų skirtos. Prie pastarojo klausimo bus dar sugrįžta. Ketiname žengti kitą žingsnį. Bandysime kreiptis į ministrą pirmininką Gediminą Kirkilą, kad lėšos dvasios namams atstatyti būtų skirtos iš Vyriausybės rezervo fondo“, - pasakojo liberalas.

Visi keturi panevėžiečiai Seimo nariai - Gintaras Šileikis, Julius Dautartas, Skirmantas Pabedinskas ir Alfredas Pekeliūnas - balsavo už tai, kad lėšos būtų skirtos gaisro nuniokotai bažnyčiai atstatyti.

Posėdyje dalyvavo klebonas

Ketvirtadienį Seimo posėdyje, kai buvo tvirtinamas 2008 metų biudžetas, dalyvavo Naujamiesčio šv. apaštalo evangelisto Mato bažnyčios klebonas Algirdas Dauknys.

Pakalbintas, kaip reagavo pasibaigus balsavimui, klebonas ramiai kalbėjo: „Normaliai reagavau. Galėjo, bet neskyrė. Tačiau tai, kad neskyrė lėšų, bažnyčios atstatymo darbų nesustabdys. Darbai kaip vyko, taip vyks ir toliau. Naujamiestiečiai tiki politikų geranoriškumu. Manau, kad lėšos anksčiau ar vėliau bus skirtos.“

„Panevėžio balsas“ rašė, kad per rugpjūtį kilusį gaisrą stipriai nuniokota Naujamiesčio šv. apaštalo evangelisto Mato bažnyčia jau pradėta atstatyti. Atstatymo darbams iš Vyriausybės rezervo fondo skirta 100 tūkstančių litų. Šiemet bažnyčiai minimaliai atstatyti ar konservuoti reikia 200 tūkstančių litų, o kitąmet - 400 tūkstančių litų.