Vakar dviejų Seimo vicepirmininkų pataisoms nepritarė Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas. Anksčiau pataisas pasiūlė atmesti Socialinių reikalų ir darbo komiteto nariai. Manoma, kad pataisoms nebus pritarta ir pagrindiniame Valstybės valdymo ir savivaldybių komitete.

„Pataisos tiesiogiai susijusios su Seimo nariais, jų pajamomis. Todėl nieko keista, kad pritrūksta politinės valios", - „Lietuvos rytui" sakė G.Steponavičius.

Vakar šis liberalas vienintelis Teisės ir teisėtvarkos komitete balsavo už įstatymo pataisas. Komiteto narių sprendimą nulėmė Seimo Teisės departamento išvada, esą panaikinus teisę į priedą už ištarnautus valstybei metus visiems politikams, gali būti pažeistas Lietuvos ir tarptautinėje teisėje įtvirtintas teisėtų lūkesčių principas.

Taip pat suabejota, ar projekte siūlomas nuostatas derėtų taikyti visiems politikams. Gali susidaryti situacija, kai žemesnes pareigas užimantis, bet tokį pat tarnybos stažą turintis tarnautojas turėtų teisę į gerokai didesnį atlyginimą, palyginti su Seimo arba Vyriausybės nariais. Socialdemokratų frakcija, kurios nariai kritiškai vertina G.Steponavičiaus ir A.Skardžiaus pasiūlymą, dar nėra paskelbusi savo oficialios pozicijos.

Tuo tarpu Naujosios sąjungos frakcijos seniūnas Alvydas Ramanauskas pirmadienį „Lietuvos rytui" sakė, kad buvo nutarta frakcijos nariams rekomenduoti siūlomoms pataisoms pritarti. Priėmus Valstybės politikų, teisėjų ir valstybės pareigūnų darbo apmokėjimo įstatymo pataisas, iki 30 proc. pareiginės algos siekiančių priedų netektų ne tik parlamentarai.