A.Plokšto „Lietuvos rytui" patvirtino moksleiviams dėstęs ekonomikos pagrindus. Jis dirbo antraeilėse pareigose ir gaudavo algą.

Tačiau politikas teigė, jog pradėdamas dirbti mokykloje aiškinosi, ar nepažeis Seimo statuto: „Man tada paaiškino, jog galiu tai daryti. Tuomet Seimo nariams buvo leidžiama dirbti pedagoginį darbą, bet vėliau statutas keitėsi. Matyt, būsiu padaręs klaidą".

Parlamentaras tikino, kad jo darbas mokykloje nebuvo paslaptis ir jis neturėjęs ketinimų pažeisti įstatymus: „Bet kilus menkiausių įtarimų, geriau iš karto pasitraukti. Net ir paaiškėjus, kad nieko nepažeidžiau, tikrai daugiau mokykloje nedirbsiu".

Taip pasielgti kolegai rekomendavo Seimo Etikos ir procedūrų komisijos vadovas Algimantas Salamakinas. Pasak jo, Seimo nario veikla ir darbas mokykloje sunkiai suderinami.

Praėjusią savaitę kilo įtarimų, jog Konstituciją ir Seimo statutą galėjo pažeisti Liberalų frakcijos narys Romanas Sedlickas, kuris patekęs į Seimą nepaliko ankstesnės darbovietės - Lietuvos puslaidininkių fizikos instituto, kur dirbo konsultantu ryšiams su užsieniu.

Į panašią situaciją yra patekęs ir socialdemokratas Visvaldas Nekrašas.