Prieš rinkimus V.Giedraitis išstojo iš susikompromitavusios Darbo partijos.

Paklaustas, kas lėmė jo sprendimą pakeisti politines pažiūras ir tapti socialdemokratu, Neringos meras buvo lakoniškas: „Kodėl socialdemokratų partija? Todėl, kad ne kita“.

V.Giedraitis aiškino, kad socialdemokratų ir suburtos koalicijos „Už Neringos ateitį“ rinkimų programos beveik identiškos, todėl ir tapęs socialdemokratu jis galės siekti užsibrėžtų tikslų.

Meras paneigė kalbas, kad jo sprendimą lėmė siekis, jog aukščiausia valdžia Neringai skirtų kuo daugiau dėmesio, nes norėtų rūpintis bendrapartiečio vadovaujamu miestu.

„Neringai visada daug dėmesio skiriama“, – atrėmė V.Giedraitis.

Galbūt tapęs socialdemokratų partijos, kurios reitingai nėra patys prasčiausi, nariu, Neringos meras ketina dalyvauti kitąmet vyksiančiuose Seimo rinkimuose?

„Jūs tiek daug norite iškart sužinoti. Kol kas aš niekur nesiruošiu“, – išsisukinėjo vadovas.

Kartu su V.Giedraičiu į socialdemokratų partijos gretas įsiliejo ir Neringos savivaldybės administracijos direktorius Algimantas Vyšniauskas, dvi biudžeto skyriaus specialistės. Prie socialdemokratų prisijungė ir buvęs Darbo partijos Neringos skyriaus pirmininkas Česlovas Stonys.

Šiuo metu socialdemokratai Neringos miesto taryboje turi keturis mandatus. Visi partijos nariai priklauso politinei daugumai, todėl valdžia nesikeis.

Anot socialdemokratų partijos Neringos skyriaus pirmininko Algimanto Pukelio, V.Giedraitis į partijos duris beldėsi dar prieš rinkimus. Tačiau galiausiai jis nusprendė būti nepartinis ir pasitikrinti, ar žmonės balsuoja už jį, ar už partiją.

V.Giedraitis politiko karjerą pradėjo būdamas konservatoriumi. Vėliau jis perėjo į naujai kuriamą Darbo partiją.

Partijas mėgo keisti ir buvęs Neringos meras, praėjusiais metais Anapilin iškeliavęs Stasys Mikelis.