„Menų centro vadovas turės atsakyti, kas priėmė sprendimą įsigyti J. Mačiūno kolekciją, kodėl būtent J. Mačiūno ir kodėl už tokią kainą“, - DELFI pirmadienį teigė E. Lementauskas.

Jo teigimu, naujoji menų centro taryba taip pat pasigedo įsigytų meno kūrinių sąrašo – esą neaišku, kiek iš viso darbų jau atvežta į Lietuvą.

Sprendimą iš J. Meko įsigyti visą J. Mačiūno darbų kolekciją priėmė A. Zuoko vadovaujama sostinės taryba. Pinigus savivaldybė įsipareigojo sumokėti per trejus metus.

Pirmasis įnašas jau sumokėtas, o šių metų birželio mėnesį Vilnių pasiekė pirmoji J. Mačiūno „Fluxus“ kolekcijos dalis. Visą kolekciją sudaro apie 2600 eksponatų.

Daugumą iš 13 naujosios J. Meko vizualiųjų menų centro tarybos sudaro valdančiųjų partijų atstovai: vicemerai Algirdas Paleckis ir E. Lementauskas, tarybos nariai Juras Požela, Irena Litvinovič, Vidmantas Martikonis, Audrius Butkevičius, Jaroslavas Kaminskis.

Be jų taryboje taip pat yra A. Zuokas, konservatorė Violeta Podolskaitė ir keturi meno ekspertai.

Už E. Lementausko kandidatūrą į tarybos pirmininko postą pirmadienį balsavo 7 tarybos nariai, A. Zuoką palaikė 6.

„Tai buvo tik pareigos, statusas, kuris padėjo pasiekti, kad būtų atidarytas menų centras. Norėtųsi tikėtis, kad pakeitimai įstaigos taryboje duos naudos, nebus tik naujas įrašas kažkieno vizitinėje kortelėje“, - DELFI yra sakęs A. Zuokas.

Šių metų vasario mėnesį įsteigto J. Meko vizualiųjų menų centro direktoriumi A. Zuoko vadovaujama savivaldybės taryba paskyrė Kristijoną Kučinską, o pirmoji šios įstaigos taryba buvo sudaryta balandžio 16 dieną - Vilniuje tuomet jau keitėsi valdžia.