Objektą eksplotuojančios UAB „VAATC“ direktorius Gintaras Čukauskas protestuotojams pasiūlė pasirašyti susitarimą, tačiau pastarieji nesileido į kalbas.

„Sieksime iki galo, kad sąvartyno nebūtų. Kreipsimės į teismą dėl materialinės ir moralinės žalos atlyginimo. Jie žadėjo, kad bus įvertintas turtas, išmokėtos kompensacijos, tačiau nieko nebuvo padaryta“, – sakė Kazokiškių bendrijos pirmininkė Virginija Stačiokienė.

G. Čukauskas sakė, kad bet kokiu atveju su gyventojais bus susitarta, tiesiog trūksta geranoriškumo ir supratimo iš jų pačių.

„Kazokiškių ir Alesninkų bendruomenės žmonių tikrai nesuprantu. Jų sueigoje šiam projektui buvo pritarta, parašai sudėti ir po to, kai jau investuota į sąvartyną 27 milijonai litų, pradėti piketuoti ir neleisti vežti apskrities atliekų kažkaip atrodo negražiai iš jų pusės“, – teigė UAB „VAATC“ direktorius.

G. Čukausko teigimu, iki 2008 metų liepos 1 dienos planuojama nutiesti naują privažiavimo į sąvartyną kelią, kuris nukreiptų transportą, gabenantį atliekas, nuo Vievio ir Alesninkų kaimo. Laiku neįrengus privažiavimo už kiekvieną vėlavimo dieną ketinama Alesninkų bendruomenei mokėti po 300 litų.