„Reikia gi savo miestui ką nors padovanoti – štai tą ir padariau. Kitas dalykas, prieš daugiau kaip trisdešimt metų mano žmonos sodinta eglė dabar mūsų kiemui jau per didelė – ir pavėsinę užstoja, ir smarkesniam vėjui papūtus drebame, kad lūždama stogo neužgriūtų“, - “Panevėžio balsui“ sakė A.Garuckas.

Pagrindinė miesto Kalėdų eglė iki kitos savaitės vidurio bus puošiama, o kitą penktadienį 18 valandą planuojama iškilminga jos įžiebimo ceremonija.

Už dovaną - dovana

Šiemet Kalėdų ir Naujųjų šventės Panevėžyje skelbiamos dovanų ir stebuklų metu.

„Stebuklą gali sukurti panevėžiečiai, per didžiąsias metų šventes dovanodami ir patys gaudami dovanų. Kviesime gyventojus į pramogų ir prekybos centrą „Babilonas“ atnešti simbolinių dovanų, savo rankų darbo žaislų ar suvenyrų. Už tai jiems bus įteiktas specialus kuponas, kurį miesto Kalėdų eglės įžiebimo ceremonijoje bus galima iškeisti į dovaną „nuo eglutės“. Tai bus tarsi simbolinis miestiečių pasikeitimas dovanomis šv. Kalėdų proga“, - teigė renginį organizuosiančios individualios įmonės savininkas Žilvinas Baronas.

Susirinkusiesiems taip pat bus pasiūlytas specialiai šventei kuriamas miuziklas „Stebuklingos eglės dovanos“. Jame dainuos Kastytis Kerbedis, Rūta Lukoševičiūtė, Gendriaus Jakubėno modernaus dainavimo studija, vyks vaikų diskoteka. Kalėdų eglės įžiebimo šventės režisierius – vilnietis Darius Abaris.

Daugybė renginių ir koncertų

Pasak Savivaldybės Kultūros ir meno skyriaus vedėjos Loretos Krasauskienės, miesto gyventojus pakvies ir kiti kalėdiniai renginiai. Tai - Metų panevėžiečių pagerbimo, gabiųjų miesto moksleivių apdovanojimo ceremonijos, Laisvės aikštės puošimo akcija „Kalėdinė dekoracija miestui“, Panevėžio dailininkų paroda „Monmartras. Sparnai“, miesto fotografų metų ekspozicija.

Šventinėmis dienomis Panevėžio profesionalūs kolektyvai rengs nemokamus muzikos vakarus, bus rodomas miuziklas „Pranašas“ su žymiais šalies atlikėjais, vyks kalėdiniai spektakliai vaikams, taip pat Nedos, Aistės Smilgevičiūtės, Radži, Donatos, Jono bei kitų dainininkų koncertai.

Didysis koncertas „Realūs žmonės realiame mieste“ numatytas gruodžio 26 dieną. Jame koncertuos grupės „69 danguje“, „Biplan“, pasirodys įvairių televizijos realybės šou dalyviai.

Panevėžio miesto savivaldybė kalėdiniams renginiams organizuoti skyrė 60 tūkstančių litų.