Pats įmonės vadovas A. Putramentas sprendimo parduoti sklypus DELFI nekomentavo. „Man jau alergija nuo žurnalistų“, - pareiškė jis ir padėjo telefono ragelį.

„Tokių projektų Vilniuje yra labai daug, tačiau šis klausimas buvo smarkiai politizuojamas, neva čia yra mūsų draugai ar rėmėjai. Mes siūlėme pasiremti opozicijos argumentais ir kreiptis išaiškinimo į prokuratūrą, tačiau tam nepritarta, o projektas toliau skandinamas“, - kalbėjo liberaldemokratų lyderis R. Paksas, patikinęs, kad jam nėra žinoma, ką „Saulės dovanos“ nusprendė daryti su savo žeme.

„Tarybos nariai idėjos nepalaiko, galbūt verslininkai pamatė didesnę naudą sklypus parduoti“, - partijos lyderiui antrino savivaldybės vicemeras Evaldas Lementauskas.

„Toks žingsnis gali būti skirtas akių dūmimui, - neskubėjo daryti išvadų Tėvynės sąjungos frakcijos narys Vidas Urbonavičius. - Nenustebčiau, jei po kiek laiko į savivaldybę kreipsis koks nors žmogus x ar keli asmenys ir procedūra tęsis, tačiau nekris įtarimas ant liberaldemokratų“.

Bendrovė „Saulės dovanos“ spaudoje skelbia parduodanti žemės ūkio paskirties sklypus, iš viso 24 ha, 9 km nuo miesto centro ir 4 km nuo pietinio aplinkkelio Liepkalnio gatvėje, Vilniuje. Už vieną arą žemės verslininkai prašo 8 tūkst. litų. Tokia kaina už visą žemę „Saulės dovanos“ gautų beveik 20 mln. litų.

Sostinės tarybos opozicijos skaičiavimais, vien pakeitęs žemės paskirtį ir ją pardavęs A. Putramentas uždirbtų per 100 mln. litų. Buvo spėjama, kad šiais pinigais turėjo būti finansuojama liberaldemokratų partijos Seimo rinkimų kampanija.

DELFI jau skelbė, kad liepos mėnesį Liberalų sąjūdžio atstovai Vilniaus taryboje prisidėjo prie opozicijos ir sutrukdė valdantiesiems priimti sprendimą dėl pritarimo teritorijos šalia Vilniaus oro uosto detaliojo plano konceptualiajai daliai.

Tai turėjo būti pirmas žingsnis siekiant pakeisti žemės paskirtį į tinkamą gyvenamųjų namų statybai.

Į Vilniaus miesto savivaldybės bendrajame plane numatytą pramoninę teritoriją šalia oro uosto norėtų persikelti ir sostinės pramonės įmonės.

Jos prašo savivaldybės šioje teritorijoje įrengti komunikacijas. „Liūto dalį“ infrastruktūrai reikalingų lėšų žadėjo A. Putramentas, jeigu jam bus leista toje pačioje teritorijoje pastatyti gyvenamųjų namų „kvartaliuką, kuris visiems bus į naudą“.