Būtent
iki gruodžio 1 d.
visi norintys, be jokių amžiaus, lyties ar išsilavinimo apribojimų, gali savąjį Lietuvos sėkmės receptą, užimantį ne daugiau nei 20 mašinraščio puslapių, siųsti į "Atgimimo" redakciją registruotu laišku adresu:

Savaitraštis “Atgimimas”, Konkursui "Padovanok ietuvai viziją" T.Vrublevskio g.6, Vilnius, LT 01100

arba el.paštu: vizija@atgimimas.lt.

Tai – jau antrasis „Padovanok Lietuvai viziją“ konkursas. Kaip ir praėjusiais metais, šiemet jį inicijuoja savaitraštis „Atgimimas“ kartu su partneriais: nekilnojamojo turto bendrove „Eika“,„Omnitel”, Lietuvos radiju ir televizija, VRS grupe, ”Inred”, “Falck Security”, DELFI ir Rektorių konferencija.

Tačiau skirtingai nei pernai, šiųmečiame konkurse vizijų kūrėjams organizatoriai siūlo dešimt temų:

Kaip sustabdyti karą keliuose?

Tautinio tapatumo išsaugojimas globalėjančiame pasaulyje

Ką daryti, kad senatvė Lietuvoje būtų laiminga?

Lietuva ir Rusija – sugyvenimo strategijos

Ko reikia, kad Lietuva būtų laiminga, turtinga šalis?

Turizmas Lietuvoje – kuo mes įdomūs pasauliui?

Pasaulio akys krypsta į Aziją. Ar ten yra vietos Lietuvai?

Kaip išnaudoti klimato kaitą?

Kaip įtraukti emigrantus į Lietuvos gerovės kūrimą?

Kaip pakelti mokslo prestižą?

Geriausių vizijų kūrėjai 2008 m. sausio mėnesį bus apdovanoti prizais iš bendrovės „Eika“ įsteigto 30 tūkstančių litų prizinio fondo, o su vizijomis bus supažindinta plačioji visuomenė. Labai tikimasi, kad Lietuvos žmonių sukurtos Lietuvos vizijos sudomins tuos, kurie priima valstybės valdymo sprendimus.

Pernai Lietuvos vizijos konkurso organizatoriai sulaukė 170 darbų. Antrąją vietą už viziją “Kurianti valstybė” pelnė jos autoriai Donatas Vainalavičius ir Raminta Dereškevičiūtė. Buvo skirtos trys trečiosios vietos: Valentinui Klimašauskui už viziją “Laiškas iš ateities”, autorių kolektyvui, susibūrusiam į draugiją “Nematerialaus turto fondas” – už viziją "Vizijos Lietuvai ir sau" bei Gintautui Krilavičiui už viziją “Tolerancijos mokykla”.

Šiais metais žmonių vizijas vertins didesnis vertintojų būrys: Elena Leontjeva, Robertas Dargis, Antanas Zabulis, Monika Garbačiauskaitė, Gitanas Nausėda, Vladas Vitkauskas, Vladas Lašas, Stanislovas Kairys, Alvydas Jokubaitis, Kęstutis Petrauskis, Darius Maikštėnas, Romas Sakadolskis, Ringaudas Ručys ir Vytautas Bučas.