Apklausoje dėl kai kurių seniūnijų prijungimo prie Kauno savivaldybės dalyvavo 22,8 proc. gyventojų, turinčių teisę dalyvauti apklausoje (11799 gyventojai). 98,7 proc. Akademijos, Alšėnų, Domeikavos, Ežerėlio, Garliavos, Garliavos apylinkių, Kačerginės, Karmėlavos, Kulautuvos, Lapių, Neveronių, Ringaudų, Rokų, Samylų, Taurakiemio, Užliedžių, Vandžiogalos, Zapyškio seniūnijų savo nuomonę pareiškusių gyventojų nepritarė tam, kad jų seniūnijos būtų prijungtos prie Kauno savivaldybės. Norą gyventi Kauno savivaldybėje pareiškė tik 1,3 proc. dalyvavusių šioje apklausoje gyventojų.

Apklausoje dėl Vilkijos savivaldybės steigimo Kauno rajono seniūnijose savo nuomonę išreiškė 28,9 proc. gyventojų. 85,1 proc. apklausoje dalyvavusių Babtų, Čekiškės, Raudondvario, Vilkijos ir Vilkijos apylinkių seniūnijų gyventojų teigė nenorį, kad būtų įsteigta nauja Vilkijos savivaldybė. Šios savivaldybės steigimui pritarė 14,9 proc. gyventojų, atėjusių pareikšti savo nuomonę.

Aktyviausiai apklausoje buvo Babtų seniūnijos gyventojai. Jų aktyvumas buvo 44,3 proc. Taip pat aktyvūs buvo ir Kačerginės, Ežerėlio, Zapyškio, Čekiškės seniūnijų gyventojai. Vietos gyventojų apklausos rezultatai yra patariamojo pobūdžio.

Ar steigti Vilkijos savivaldybę ir naikinti Kauno rajono savivaldybę, spręs Seimas. Kauno rajono mero Valerijaus Makūno teigimu siūloma reforma – per ansktyva.

„Viskas vykdoma labai skubotai, o klausimų daugiau nei atsakymų. Net nėra atlikta analizė, kurią planuojama atlikti ateityje. Atlikus reformą žmonėms nuo to geriau nebus. Aiškių kriterijų kodėl reikalinga savivaldybių reorganizacija nėra. Tai lemia daugiausiai politiniai motyvai“, - tvirtino V.Makūnas.