Jie laikė plakatus, raginančius balsuoti prieš Vilkijos savivaldybės kūrimą ir už Kauno rajono išsaugojimą. Gyventojai liejo emocijas, planuojamos pertvarkos iniciatorius išvadinę asilais, niekšais, nepakaltinamais.

Dauguma mitinge kalbėjusių babtiškių guodėsi, kad tarp Babtų ir Vilkijos nėra normalaus susisiekimo. Norėdami pasiekti Vilkiją autobusu babtiečiai turi važiuoti per Kauną.

„Buvo košmaras, kai sovietiniais laikais priklausėme Vilkijos rajonui“, - prisiminė buvusi mokytoja Aleksandra Ignatavičienė.

„Pasiimdavome duonos kampą, persižegnodavome ir atsisveikindavome su namiškiais, nes nežinodavome, ar dar grįšime iš kelionės per mišką“, - pasakojo moteris. Kita oratorė gyrėsi, kad Babtai pranašesni už Vilkiją, nes turi interneto svetainę.

Pagal Vidaus reikalų ministerijos parengtą galimybių studiją naujoji Vilkijos savivaldybė apimtų kai kurias Babtų, Čekiškės, Vilkijos apylinkių, Vilkijos ir dalį Raudondvario bei Raudonės, dalį Seredžiaus, Veliuonos seniūnijas. Jų gyventojai lapkričio 11 dieną turės atsakyti į klausimą, ar pritaria, kad būtų įsteigta Vilkijos savivaldybė.

Kitų Kauno rajono seniūnijų gyventojai galės atsakyti, ar pritaria tam, kad seniūnijos būtų perduotos naujai Kauno savivaldybei.