DELFI žiniomis, A.Keserauskui pasiūlyta traukis iš posto įvertinus pastaruoju metu susidariusias įtampas tarp jo ir Kauno mero konservatoriaus Andriaus Kupčinsko.

Minėtos įtampos buvos kilusios dėl esą prasto Kauno savivaldybės administracijos darbo, iškilus abejonėms ir dėl kai kurių projektų skaidrumo.

„Frakcija svarstė susidariusią situaciją savivaldybės taryboje bei miesto administracijoje ir vieningai išreiškė nepasitenkinimą administracijos direktoriaus darbu bei pasiūlė A.Keserauskui apsispręsti dėl tolesnės galimybės užimti tas pareigas“, - DELFI trečiadienį sakė Kauno meras A.Kupčinskas.

Anot jo, Kauno savivaldybės tarybos konservatorių frakcija dar prieš pusmetį skyrė A.Keserauską administratoriaus direktoriumi „su didžiuliu pasitikėjimu“, tačiau stebint darbą ir darbo organizavimą vėliau teko nusivilti.

Klausiamas, kas konkrečiai užkliuvo A.Keserausko darbe, A.Kupčinskas teigė, jog išsiskyrė frakcijos ir administracijos vadovo požiūriai į darbo pobūdį, kai kuriuos projektus.

Neoficialiomis žiniomis, bene daugiausia įtampų sukėlė projektai dėl Kauno Dariaus ir Girėno oro uosto Aleksote bei Dariaus ir Girėno stadiono Ąžuolyne perspektyvų.

„Mes atkreipėme dėmesį, kad savivaldybės administracija nepakankamai vykdo ir miesto tarybos valią, yra tam tikrų dalykų, kai nepavyksta rasti sutarimo dėl prioritetinių darbų, skiriasi požiūriai į darbą, administracijos vadovas nesugebėjo išsireikalauti iš kai kurių padalinių sprendimų vykdymo, be to, kai kurie kontroversiški sprendimai nebuvo derinami su politine vadovybe. Kartais pasigesdavome glaudesnio administracijos vadovo ryšio ir tarp frakcijos, ir tarp mero institucijos. Tai nulėmė mūsų poziciją. Nesakome, kad personalija bloga, tiesiog vadovavimo stilius netinkamas“, - sakė A.Kupčinskas.

Kauno mero teigimu, A.Keserauskui siūloma pereiti į kitas pareigas, į kokias - Kauno vadovas neatskleidė.

Kol kas nežinoma, kas galėtų užimti Kauno savivaldybės administracijos vadovo postą, nes, anot A.Kupčinsko, pirmiausia reikia sulaukti A.Keserausko sprendimo.

Tiesa, A.Kupčinskas užsiminė, jog yra svarstomos kelios galimos kandidatūros.

A.Keserauskas DELFI trečiadienį teigė, jog frakcijos siūlymas jam buvo smūgis.

„Frakcija pasiūlė trauktis, tai mano pasirinkimo nėra, turiu viską įvertinti, kelias dienas pailsėsiu ir, manau, kitą savaitę apsispręsiu. (...)Man, kaip žmogui - smūgis, nėra lengva, tikrai nesijaučiu nusikaltęs“, - sakė A.Keserauskas.

Administracijos vadovas teigė, jog po tokio savos frakcijos sprendimo bandyti laikytis poste būtų nelogiška.

„Čia klausimas tik vienas - kada ir kokia forma pasitrauksiu. Per šias keturias dienas pagalvosiu, noriu atostogauti, kaip ką buvau suplanavęs“, - sakė A.Keserauskas.

Administracijos vadovas teigė, jog lapkričio 15 d. tikrai negalėsiąs dalyvauti numatytame Kauno miesto tarybos posėdyje, nes iš anksto buvo suplanavęs atostogas ir bus išvykęs.

A.Keserauskas teigė neišgirdęs aiškių motyvų, kodėl jam siūloma atsistatydinti.

„Man ir šiandien atrodo, kad aš teisingai dariau, siūliau projektus, tam tikro kelio į ateitį vizijas, jei tie projektai, tos vizijos nepriimtinos ir frakcija galvoja kitaip, meras kitaip, esant tokiems nesutarimams nieko kito nelieka“, - teigė A.Keserauskas.

Klausiamas, ar nežada trauktis iš Tėvynės sąjungos, A.Keserauskas tiesaus atsakymo išvengė: „Dabar nieko nekomentuosiu. Turiu viską apgalvoti“.

Tėvynės sąjungos vadovo Andriaus Kubiliaus manymu, šiuo atveju greičiau nesutapo A.Kupčinsko ir A.Keserausko charakteriai. „Mes vakar svarstėme prezidiume tą situaciją, dėl svarbiausių projektų ir darbų tos įtampos buvo žinomos bei matomos, ir pasiūlėme frakcijai spręsti. Frakcija kažkokį sprendimą padarė, ar jis tinkamiausias - negaliu spėti, bet pagal mūsų partijos tradiciją ir tvarką, tai turi spręsti vietos skyriai. (...) Man atrodo, kad čia labiau charakteriai nesuėjo, tai irgi yra gyvenimiškas dalykas ir meras su frakcija turi ieškoti sprendimo toliau“, - trečiadienį sakė A.Kubilius.