Buvęs Naujosios sąjungos (Socialliberalų) narys ir Kauno meras Erikas Tamašauskas neseniai įstojo į Liberalų sąjungą. Partijos rinkimų sąraše į Kauno tarybą politikas įrašytas pirmuoju numeriu.

Tuo tarpu buvęs liberalas Juozas Raistenskis dabar rinkimuose į Vilniaus miesto tarybą dalyvauja Socialdemokratų partijos sąraše, į kurį įrašytas 20 numeriu.

Šiauliuose neseniai partijas pakeitė net du buvę merai. Konservatorius Alfredas Lankauskas tapo liberalu demokratu ir į jų sąrašą įrašytas šeštuoju numeriu.

Iš NS(SL) pašalinta Vida Stasiūnaitė pasirinko moderniuosius krikščionis demokratus. Buvusi Šiaulių merė kol kas neįstojo į Moderniųjų krikščionių demokratų sąjungą, tik bus įrašyta jų sąraše į Šiaulių tarybą.

Liberalu demokratu tapo Lazdijų rajono meras Jonas Matulevičius, į šią savivaldybę išrinktas pagal socialliberalų sąrašą.

Dienraščio žiniomis, Liberalų demokratų partijas taip pat pasirinko keli Utenos tarybos nariai socialliberalai. Buvęs socialliberalas ir Utenos meras Vytautas Kazela teigė kol kas svarstąs, kurią partiją pasirinkti, tačiau neatmetąs galimybės visiškai pasitraukti iš politikos.

Politologo Lauro Bielinio nuomone, partijas politikai keičia dėl kelių priežasčių - politikai išeina dėl pasikeitimų partijos viduje, negalėdami įgyvendinti savo ambicijų arba norėdami bet kokia kaina išlikti politikoje.

"Visais atvejais partijas keičia tie politikai, kurie patys nėra labai patikimi. Jų veikla dažniausiai yra ne tiek rimta ir reikšminga, kiek susijusi su noru būti politikoje, tarnauti nesvarbu kam ir kokiomis sąlygomis", - dienraščiui sakė L.Bielinis.

Rinkimai į savivaldybių tarybas kartu su prezidento rinkimais vyks gruodžio 22 dieną.