Panevėžio mieste ir rajone į Seimą išrinkto valstiečio liaudininko Alfredo Pekeliūno patalpos įrengtos rajono Savivaldybėje, jomis jis dalijasi su vietos socialdemokratais.

Politikas S.Pabedinskas, paklaustas, ar dažnai biuro patalpose susitinka su rinkėjais, teigė, jog per mėnesį 4 kartus naudojasi patalpomis. Jos šiuo metu remontuojamos.

Seimo nariams liberalui Gintarui Šileikiui ir buvusiam darbiečiui Skirmantui Pabedinskui jų prašymu nemokamai skirtos biuro patalpos miesto centre, Vasario 16-osios gatvės 8-ajame name.

Ten pat biurą turi ir konservatorius Julius Dautartas. Jis patalpas dalijasi su Tėvynės sąjungos (konservatorių) Panevėžio skyriumi.

Valstietis liaudininkas Alfredas Pekeliūnas su rinkėjais susitinka rajono Savivaldybėje įrengtose patalpose. Ten pat posėdžiauja ir vietos socialdemokratai.

Seimo narių biurų išlaikymas Panevėžio miesto savivaldybei per metus kainuoja per porą tūkstančių litų. Tą patvirtino savivaldybės Finansų tarnybos vedėja Angelija Jasinskienė.

Kiekvienam atskiros

Ankstesnių kadencijų Panevėžio parlamentarai buvo gerokai kuklesni. Jie rinkėjus priimdavo partijų būstinėse. Dabartiniai Seimo nariai panūdo turėti savo biurus. Jei leidžia įstatymai, kodėl tuo nepasinaudojus. Keisčiausia, kad biurų, kuriuos išlaiko savivaldybės, reikalauja ne tik vienmandatėse apygardose, bet ir pagal partijų sąrašus išrinktieji. Nors pastarieji dažnai teigia, kad vienai kuriai nors apygardai neatstovauja.

Remiantis Seimo statutu, kiekvienas parlamentaras, išrinktas vienmandatėje apygardoje ar į Seimą patekęs pagal partijų sąrašus, turi teisę reikalauti patalpų iš savivaldybės savo narystės įgaliojimų metu. Už jas moka savivaldybės.

Seimo vicepirmininkas Alfredas Pekeliūnas ir parlamentaras Antanas Matulas jau anksčiau gavo patalpas rajono Savivaldybėje. Julius Dautartas susitikimams su rinkėjais pasirinko Tėvynės sąjungos skyriaus būstinę Vasario 16-osios gatvės 8-ajame name. Ten pat biurus turi Seimo nariai G. Šileikis ir S. Pabedinskas.

Norėjo dar vienų patalpų

Beje, dar vieną biurą Panevėžio centre panoro turėti Seimo pirmininko pavaduotojas A. Pekeliūnas. Tokią informaciją jis patvirtino. „Kadangi atstovauju ir miestui, buvo tokių minčių ieškoti dar kitų patalpų. Tačiau nusprendžiau, kad nereikia. Užtenka tų, kurios yra rajono Savivaldybėje. Čia esančiomis patalpomis naudojuosi kartu su vietos socialdemokratais. Su rinkėjais šiose patalpose susitinku du kartus per savaitę. Dažniausiai tomis dienomis, kai Seime nevyksta posėdžiai. Kolegos socialdemokratai jomis naudojasi ir posėdžiauja, kai manęs nebūna“, - tvirtino Seimo pirmininko pavaduotojas.

Už šias patalpas Seimo nariui A. Pekeliūnui mokėti nereikia. Pagal įstatymą, už komunalines paslaugas sumoka rajono Savivaldybė. Atrodo, kad Panevėžio rajono socialdemokratams už patalpas atskirai mokėti netenka.

Biure susitinka su rinkėjais

Konservatorius J. Dautartas nepareiškė noro turėti atskiro biuro. Jis naudojasi patalpomis, kur posėdžiauja Tėvynės sąjungos Panevėžio skyriaus politikai. Už jas - kadangi patalpomis naudojasi Seimo narys J. Dautartas - sumoka Savivaldybė. Beje, su rinkėjais politikas kartais susitikinėja ne tik minėtose patalpose. Jis gyventojus priiminėja ir Panevėžio miesto savivaldybėje.

Liberalas G. Šileikis su rinkėjais susitinka biuro patalpose Vasario 16-osios gatvės 8-ajame name. „Jas, kaip ir priklauso, išlaiko Savivaldybė. Su rinkėjais dažniausiai susitikinėju pirmadieniais ir penktadieniais, kai Seime nevyksta posėdžiai. Be to, biuro patalpomis naudojasi ir Liberalų sąjūdžio Panevėžio skyriaus nariai. Kartais, kai paprašo, patalpomis leidžiu naudotis nevyriausybinėms organizacijoms“, - neslėpė G. Šileikis.

Pasiteiravus, ar dažnai tenka matyti kitą Seimo narį - Darbo partijos perbėgėlį S. Pabedinską, G. Šileikis nuoširdžiai aiškino: „Negaliu komentuoti, niekada nebuvau užsukęs į jo biurą. Be to, į jį patenkama per kitą įėjimą. Šiaip tai jo niekada nemačiau. Gal teisingiau, nestebiu, kas ir kada ateina. Beje, Tėvynės sąjungos Panevėžio skyriaus patalpomis naudojasi ir konservatorius J. Dautartas.“

Pasiteiravus, kur turi biurą, buvęs darbietis S. Pabedinskas atsakė: „Nuomoju patalpas Vasario 16-osios gatvėje. Ten dalį patalpų turi ir Panevėžio valstiečiai liaudininkai. Už biuro patalpas, kaip priklauso pagal Seimo nustatytą tvarką, moka Panevėžio miesto savivaldybė.“

Išgirdęs klausimą, ar dažnai biuro patalpose susitikinėja su rinkėjais, S. Pabedinskas susijaudinęs skaičiavo, bet tikslaus susitikimų skaičiaus taip ir nepasakė: „Žinokite, tos patalpos dabar remontuojamos. Su rinkėjais stengiuosi susitikti tada, kai Seime nėra plenarinių posėdžių. Atrodo, per mėnesį tokių susitikimų būna keturi. Kitos savaitės pirmadienį susitikimo nebus, bet dar kitą tikrai jis įvyks. Tikiuosi, iki to laiko patalpos bus suremontuotos. Beje, Savivaldybė moka tik už patalpų nuomą. Už ryšio paslaugas moku pats, nors privalėtų sumokėti Savivaldybė.“