Pats V.Karbauskis DELFI penktadienį teigė turįs įtarimų, jog minėta publikacija inicijuota politinių oponentų arba konkurentų (parlamentaras yra konkuruojančio „Tauragiškių balso“ vienas akcininkų). Be to, anot parlamentaro, minėtos publikacijos autorius - tas pats žurnalistas, prieš pusmetį kaltinęs jį galimai siūlant atlygį „vokeliuose“. Kaip rašo „Tauragės kurjeris“, V.Karbauskio dar gegužę įsigyta sena sodyba stovi Pagramančio regioninio parko teritorijoje, Jūros upės kraštovaizdžio draustinyje, už kelių kilometrų nuo Tauragės ir vos keli metrai nuo Jūros. Naujasis jos savininkas, anot laikraščio, ketina ten įkurdinti kaimo turizmo sodybą. Būsimieji turistai jau šiandien į sodybą gali patekti naujai išpiltu keliu.

V.Karbauskis DELFI teigė iš tiesų įsigijęs sodybą, žvyru išpylęs kelią, tačiau įtarimus apie neva „dirbtinai“ sumažintas pirkinio sumas vadino nepagrįstais ir prasimanytais.

Sodyba ant Jūros kranto už 50000?

Ona Balčiūnienė iš Papušynės kaimo „Tauragės kurjerio“ žurnalistams sakė už sodybą ant Jūros upės kranto iš Seimo nario V.Karbauskio gavusi daugiau kaip 100000 litų. Ji gegužės 18 dieną pardavė draustinyje palikimo gautą turtą - nedidukę sodybą kartu su trimis hektarais žemės.

Kartu su senutėliu namu ir prie jo stovinčiu ūkiniu pastatu pirkimo-pardavimo sutartyje pirkėju įvardintam V.Karbauskiui atiteko trys sklypai - 2 ha, 0,7 ha ir 0,65 ha ploto. Seimo nariui buvo perleista ir teisė įsigyti arba išsinuomoti po sodybos pastatais esančią valstybinę žemę.

Kaip rašo laikraštis, pirkimo-pardavimo sutartyje, kurią žurnalistams parodyti pasiūlė pati O.Balčiūnienė, nurodoma, kad pirkėjas pardavėjai už sodybą ir tris žemės sklypus sumokėjo 50000 litų. Paklausta, kodėl sutartyje nurodyta gerokai mažesnė suma nei jos įvardytoji, O.Balčiūnienė nė nebandė slėpti - esą visi taip daro.

Kalbinamas vietinio laikraščio žurnalisto Seimo narys V.Karbauskis esą nepasakė, kad už sodybą ant Jūros upės kranto sumokėjo 50000 litų, ir nepatvirtino, kad pirkimo-pardavimo sutartyje nurodė netikslią sumą.

V.Karbauskis DELFI penktadienį teigė, jog Valstybiniame registrų centre minėta sodyba įvertinta apie 44 tūkst. litų. „Tai tiek ir mokėjau, ta sodyba visiškai senučiukė, suklypusi, o žemės ūkio paskirties žemės hektaro kaina - apie 1 tūkst. litų“, - aiškino

„Tauragės kurjerio“ kalbintos Tauragės nekilnojamojo turto agentūros vadovės Eglės Stankevičienės teigimu, aras namų valdos žemės gražioje vietoje, užmiestyje šiuo metu kainuoja apie 8000-10000 litų., žemės gražiose vietose Tauragės rajone trūksta, todėl vietomis šios kainos lenkia Klaipėdos kainas.

Apibūdinus V.Karbauskio įsigytą sodybą, Nekilnojamojo turto agentūros direktorė laikraščiui sakė, kad ji galėtų kainuoti apie 200000 litų.

V.Karbauskis DELFI aiškino, jog namų valdos žemė jo sodyboje kol kas tebėra valstybinė, jam yra suteikta patikėjimo teisė šią žamę įsigyti arba nuomotis.

"Todėl, kokia bus šios namų valdos vertė kol kas nežinau", - teigė parlamentaras.

Prašo leidimo kaimo turizmo sodybai

Kaip rašo laikraštis, naujojo sodybos savininko ketinimai siejasi su didelėmis investicijomis. Pasak Pagramančio regioninio parko direktoriaus Vaidoto Šliogerio, direkcija yra gavusi Seimo nario V.Karbauskio prašymą leisti remontuoti įsigytus pastatus, kuriuose būtų galima įkurti kaimo turizmo sodybą.

V.Šliogerio teigimu, toks pat prašymas pateiktas ir Valstybinei saugomų teritorijų tarnybai. Tik gavus šių institucijų pritarimą ir dar daugelio tarnybų išduotas technines sąlygas, bus galima pradėti sodybos rekonstrukciją. Pasak V.Šliogerio, parko teritorijoje bet kokiai veiklai vystyti reikia gauti daug papildomų leidimų, tačiau juos gavus galima daryti beveik viską. Tačiau yra apribojimai atstatomų pastatų dydžiui.

Pavyzdžiui, atstatomi pastatai negalės viršyti dabar sodyboje užstatyto ploto. Bendras sodybvietėje užstatytas plotas negali būti daugiau kaip 300 kvadratinių metrų. Prie Jūros upės pakrantės yra 50 metrų apsauginė juosta, kurioje, V.Šliogerio teigimu, negalima visiškai jokia veikla.

V.Karbauskis DELFI patvirtino pateikęs minėtus prašymus regioninio parko direkcijai, taip pat patvirtino atlikęs ir kelio remonto darbus.

Laikraščio duomenimis, sodyba nupirkta gegužę, o iki rudens sesijos Seime pradžios į parlamentaro žemę Galmenų kaime jau buvo nutiestas beveik pusės kilometro kelias. Vietoje anksčiau į sodybą vedusio lauko keliuko atsirado lygus žvyrkelis su nuvažiavimais ir pralaidomis.

V.Karbauskis „Tauragės kurjeriui“ neįvardijo sumos, kurią sumokėjo už kelią. Jis neslėpė, kad darbus atliko buvusi jo bendrovė „Uliksas“, kurią jis pernai pardavė Gargždų UAB „Hidrostatyba“.

Penktadienį DELFI V.Karbauskis teigė už minėtą kelio remontą sumokėjęs virš 40 tūkst. litų.

Parlamentaras pripažino, jog minėto pirkinio galimai dar nedeklaravo viešųjų ir privačių interesų deklaracijoje, kur privalu nurodyti ir turimą ar naujai įsigytą nekilnojamąjį turtą.