Trakų politikai interesų konfliktą sukėlė vienu metu sumažindami nekilnojamojo turto mokestį keliolikai įmonių: ilgame sąraše pasitaikė ir keletas „savų“ bendrovių.

VTEK teigimu, įstatymą pažeidė Trakų rajono savivaldybės tarybos nariai Henrikas Jankovskis ir Adelė Gedminienė, dalyvavę ir nenusišalinę svarstant klausimą, susijusį su Trakų vartotojų kooperatyvu. Šiame kooperatyve H. Jankovskis eina valdybos nario pareigas ir abu su sutuoktine turi pajus, o A. Gedminienė yra kooperatyvo valdybos pirmininkė ir taip pat turi pajus.

Įstatymą taip pat pažeidė tarybos narys Česlovas Žukauskas, dalyvavęs ir nenusišalinęs svarstant klausimą, susijusį su bendrove „Eniras“, kurioje jis eina direktoriaus pareigas ir turi akcijų bei Trakų rajono vartotojų kooperatyvu, iš kurio sutuoktinė gauna pajamų.

Trakų rajono savivaldybės tarybos narys ir buvęs bendrovės „Trasalis“ direktorius Kęstutis Ramanauskas dalyvavo ir nenusišalino svarstant sprendimo projektą dėl nekilnojamojo turto mokesčio sumažinimo bendrovei „Andova“, kuri yra „Trasalio“ pagrindinė akcininkė. Jis taip pat pažeidė įstatymą.

„Savivaldybių tarybose galioja bloga praktika, kai panašūs sprendimai dėl visų įmonių priimami vienu kartu. Dėl kiekvienos įmonės turi būti balsuojama atskirai, o tarybos nariai privalo nedalyvauti priimant sprendimus, kurie sukelia interesų konfliktą“, - DELFI teigė VTEK pirmininkės patarėjas Gediminas Sakalauskas.

Trakų rajono meras Vytautas Petkevičius įsitikinęs, kad tarybos nariai įstatymą pažeidė „ne iš blogos valios“ ir negalėjo turėti lemiamos įtakos balsavimo rezultatams: „Tiesiog balsavome už visą įmonių sąrašą, gal ateityje reikėtų tokius klausimus spręsti atskirai“.