Iškilmingoje atraminio punkto atidarymo ceremonijoje dalyvavo vidaus reikalų viceministras Regimantas Čiupaila, Klaipėdos apskrities viršininkas Vytautas Rinkevičius, VSAT vadas generolas Saulius Stripeika bei kiti svečiai.

Naujuosius pasieniečių statinius pašventino policijos kapelionas Aušvydas Belickas.

Karklės atraminio punkto pastatų kompleksas užėmė 4,3 hektarų sklypą Šaipių kaime, kuriame anksčiau stovėjo sovietinės kareivinės. Jas rekonstravus, o dalį neremontuotinų pastatų nugriovus, iškilo modernūs, šiuolaikinius reikalavimus ir pareigūnų poreikius tenkinantys statiniai bei kita infrastruktūra.

Atraminio punkto bei čia esančių naujų pastatų statybos ir rekonstrukcijos darbai, kurie buvo finansuojami iš Šengeno priemonės programos lėšų, iš viso kainavo beveik 10,5 mln. litų.

Visus pastatų komplekso statybos darbus atliko viešąjį pirkimo konkursą laimėjusi uždaroji akcinė bendrovė „Skirnuva“.

Atraminis Karklės punktas ir jam priklausanti infrastruktūra yra pastatyti paisant visų aplinkosaugos reikalavimų, o Pajūrio regioninio parke esantys naujieji VSAT statiniai puikiai suderinti su aplinkos kraštovaizdžiu.

Dviejų aukštų administraciniame pastate įrengti pareigūnų darbo kabinetai, budėtojų kambarys, skalbykla, džiovykla, virtuvė, kambariai Specialiosios paskirties būrio pasieniečiams, poilsio bei kitos būtiniausios pagalbinės patalpos.

Vienaaukščiame tarnybinių VSAT šunų dresavimo bazės pastate taip pat yra darbo kabinetai, rūbinė, virtuvė, šunų maisto sandėlis, keturkojų dresavimo klasė. Lauke įrengta 16 voljerų tarnybiniams keturkojams bei du voljerai šunų karantinui.

Čia pat atvira aikštelė su visa įranga, reikalinga kinologų ir tarnybinių pėdsekių pratyboms.

Aptvertoje teritorijoje yra įrengtas artezinis vandens gręžinys, nuotėkų valymo įrenginiai, priešgaisrinis rezervuaras, veikia vaizdo stebėjimo ir įėjimo kontrolės sistemos, įrengta signalizacija, mašinų stovėjimo aikštelė.

Pusšimčio metrų ilgio uždaroje šaudykloje yra keturi ugnies taškai, kuriuose pareigūnai akies taiklumą galės lavinti šaudydami ir iš pistoleto, ir iš automato. Tire įrengtos patalpos instruktoriams, yra rūbinė, ginklų valymo ir ištaisymo patalpa.

Sporto kompleksą sudaro treniruoklių salė, aikštelė, skirta įvairioms sporto šakoms. Čia pat galima sumontuoti ir vėl išardyti kilnojamąsias trijų eilių tribūnas. Sportuojantiems pasieniečiams įrengti persirengimo kambariai, dušai, tualetai.

Lietuvos pasieniečiai iš viso saugo ir kontroliuoja dešimtadalį visos išorinės ES sienos, iš viso 1043 kilometrus. VSAT pagal Šengeno priemonės programą sienų apsaugos priemonėms įsigyti ir infrastruktūrai tobulinti iš viso gavo 393 mln. Lt.