Taip pat siūloma įvesti ir Mažosios Lietuvos subregioną, kuris apimtų kai kurias pietvakarių savivaldybes, sakoma pranešime spaudai.

Tokias Lietuvos teritorijos administracinių vienetų ir jų ribų įstatymo pataisas pateikė parlamentarai Egidijus Skarbalius, Eugenijus Maldeikis, Gediminas Jakavonis, Ramūnas Karbauskis, Edvardas Karečka, Jonas Lionginas, Mykolas Pronckus ir Saulius Lapėnas.

Įstatymo pataisų autoriai projekto aiškinamajame rašte teigia, jog taip siekiama užtikrinti "Lietuvos regionų vystymą bei lietuvių tautos identiteto ir kultūros išsaugojimą integracijos į Europos Sąjungą bei globalizacijos sąlygomis".

Pataisų autoriai mano, jog dabartinis Lietuvos administracinis suskirstymas į apskritis yra "dirbtinis" ir neatitinka istoriškai bei etniškai susiformavusių žemių Aukštaitijos, Dzūkijos, Suvalkijos, Žemaitijos ribų bei "sustiprina etninės savimonės bei kultūros sunykimo pavojų".

Lietuva yra suskirstyta į dešimt apskričių ir 60 savivaldybių.

Vienas iš šios idėjos autorių - Liberaldemokratų frakcijos narys Egidijus Skarbalius - vadovauja Žemaičių parlamentarų grupei, o NS frakcijos narys G.Jakavonis - Dzūkų parlamentinei grupei.

E.Skarbalius yra anksčiau agitavęs ir už regioninių parlamentų įteisinimą.

E.Skarbalius ir G.Jakavonis taip pat yra siūlę pripažinti tradicine religija Lietuvoje senovės Baltų tikėjimą.

Motyvuodamas etninio tapatumo ir tradicijų išsaugojimu, G.Jakavonis anksčiau yra užregistravęs įstatymo projektą, kuriame siūloma legalizuoti naminės degtinės gamybą.