Dabartinės tarybos vicemeras ir privatizavimo komisijos pirmininkas Arūnas Štaras yra pareiškęs, kad gali
valdančioji koalicija, jeigu sklypas bus paliktas „Rubicon group“ įmonei.

Tačiau trečiadienį neva paaiškėjo, kad žemė Parodų g. 2 priklauso laisvos valstybinės žemės fondui ir turi būti grąžinta savininkams. Apie tai Privatizavimo komisiją informavo Vilniaus apskrities viršininko administracijos atstovai.

„Paprašėme šią informaciją patvirtinti raštu. Lauksime ne daugiau kaip dvi savaites, o tada priimsime sprendimą“, - DELFI sakė A. Štaras.

Jis patikino, kad valdančioji koalicija Vilniaus taryboje kol kas nežlunga: „Kol neatsiras daugiau panašių klausimų“.

DELFI jau skelbė, kad Liberalų sąjūdžio (LRLS) frakcijos seniūnas A. Štaras savivaldybės tarybos nariams yra pateikęs ilgą sąrašą ankstesnės tarybos priimtų sprendimų, kuriuos LRLS frakcija norėtų pakeisti.

Tarp išdėstytų reikalavimų minima ir žemė Parodų g. 2, o taip pat sutartys su įmonių grupe „Rubicon group“ dėl Vilniaus pramogų parko, reklamos bendrove „JCDecaux“, sprendimas išpirkti butus sugriuvusiame name Šiaulių gatvėje ar steigti VšĮ „Jono Meko vizualiųjų menų centras“.

DELFI taip pat skelbė, kad miestą valdantys liberaldemokratai gali būti pasiekę susitarimą su „Rubicon group“ ir pažadėję šiai įmonių grupei savo palankumą. Šaltinių teigimu, mainais į tai liberalcentristų lyderis Artūras Zuokas yra spaudžiamas pasitraukti iš tarybos.