Juose partijos atstovai rinkėjus ragino balsuoti už savo atstovus į Trakų rajono tarybą per vasario 25-ąją vykusius rinkimus.

Bukletus atspausdinusi leidykla iš Naujosios sąjungos taip pat siekia prisiteisti palūkanas bei bylinėjimosi išlaidas.

Partijos ir leidyklos ginčą pirmadienį pradėjo nagrinėti Vilniaus miesto 3-iasis apylinkės teismas.

Leidyklos direktorius Alvydas Ivoškus tvirtino, kad pretenziją dėl nekokybiškai atspausdintų bukletų Naujoji sąjunga pareiškė tik pasibaigus rinkimams į savivaldybių tarybas. „Manau, tai jau daug ką pasako“, - DELFI sakė jis.

Tuo tarpu socialliberalų Trakų skyriaus pirmininkas Vytautas Petkevičius tvirtina, kad užsakyti ir leidykloje atspausdinti reklaminiai bukletai lig šiol yra saugomi partijos būstinėje.

„Užsakėme apie 12 tūkst. bukletų, tačiau jie buvo atspausdinti nekokybiškai, todėl buvome priversti juos atspausdinti kitoje spaustuvėje“, - teigė skyriaus vadovas.

Jis teigė, kad reklaminiuose bukletuose į savivaldybių tarybas kandidatavusių politikų veidai buvo „labai raudoni“.

„Dėl nekokybiškai atspausdintų bukletų turėjome daug problemų ir dėl platinimo, todėl svarstome, ar nepareikšti leidyklai pretenzijų dėl brokuotos produkcijos saugojimo“, - teigė V.Petkevičius.

Parengiamajame teismo posėdyje civilinę bylą nagrinėjęs teismas pirmadienį posėdį atidėjo mėnesiui – teisėjas pasiūlė šalims susitaikyti bei paprašė pateikti papildomų įrodymų.