Be šalies vadovo Valdo Adamkaus, į pusryčius atvyko krikščionių demokratų lyderis parlamentaras Kazys Bobelis, liberalų demokratų pirmininkas ekspremjeras Rolandas Paksas. Pasimelsti buvo kviestas ir Seimo vadovas socialliberalas Artūras Paulauskas, tačiau nei jis, nei kiti valdančiosios daugumos atstovai Prezidentūroje nepasirodė.

Tuo tarpu maldos pusryčių nepraleido ir pernai juose dalyvavę konservatorių lyderis parlamentaras Vytautas Landsbergis bei moderniųjų krikščionių demokratų vadovas Vytautas Bogušis.

Skirtingų religijų atstovai

Daugiau nei dvi valandas užtrukusius maldos pusryčius pradėjo bei maistą pašventino katalikų dvasininkas Julius Sasnauskas, o baigė evangelikų reformatų kunigas Tomas Šernas. Vakarykščiame renginyje dalyvavo ir pranciškonas Arūnas Peškaitis, monsinjoras Alfonsas Svarinskas, liuteronų vyskupas Jonas Kalvanas. Buvo kviečiami ir Katalikų bažnyčios hierarchai, bet jie pranešė negalį atvykti.

Į maldos pusryčius buvo atvykę nemažai svečių iš užsienio šalių - Jungtinių Amerikos Valstijų, Vokietijos, Suomijos, Norvegijos, Latvijos ir net Farerų salų. Maldos pusryčių paprotys siekia Kristaus laikus, jis primena krikščionišką mokymą dalytis tuo, ką turi. Ši tradicija atgijo Antrojo pasaulinio karo metais JAV.

Priminė aukso taisyklę

Pabrėžęs, jog „jau dvylika metų kaip laisvi žmonės mes mėginame kartu rašyti naujus pilietinio sugyvenimo, pilietinės santaros puslapius", V.Adamkus apgailestavo, kad Lietuvoje dar stinga kalbėjimosi su kitaip mąstančiais, stengimosi suprasti vieniems kitus bei ieškoti sutarimo svarbiausiais ir opiausiais bendro gyvenimo klausimais.

„Tikiuosi, kad šis maldos jungiamas mūsų susibūrimas kurs dialogą, kuriame visuomet galiotų aukso taisyklė: „Nedaryk kitam to, ko nenori, kad jis tau darytų". Galėčiau dar pridurti - visuomet daryk tai, ko norėtum sulaukti ir iš kitų", - kalbėjo Prezidentas.