Kiekvienais metais ši šventė būdavo švenčiame sostinėje. Ir tik pernai šalies šventė buvo organizuota ne Vilniuje, o Klaipėdoje.

Šventė Panevėžyje prasidėjo šv. Mišiomis Švenčiausios Trejybės bažnyčioje. Po jų iškilminga policijos pareigūnų eisena pajudėjo miesto gatvėmis Laisvės aikštės link. Ten vyko policijos visuomenei skirti renginiai.

Oficialioje dalyje visų šalies komisariatų atstovus pasveikino Seimo pirmininkas Viktoras Muntianas ir policijos generalinis komisaras Vytautas Grigaravičius. Buvo apdovanoti geriausi metų policininkai. Plazdančios vėliavos, paradinės uniformos, raita policija ir Vidaus reikalų ministerijos reprezentacinis pučiamųjų orkestras sukūrė tikrą – neišpūstą šventę.

Vėliau iškilmes pakeitė kinologų, viešosios saugos policijos kovinės savigynos meistrų, priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ir Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pasirodymai.

Pastarasis nors ir buvo trumpiausias, tačiau, ko gero, įspūdingiausias policijos šventės dienos akcentas. Renginiais jau pakankamai išlepinta Panevėžio visuomenė pirmą kartą galėjo stebėti antiteroristinės operacijos imitaciją Senvagėje.

Kad atvyskta rimti vyrai, pirmos suprato ramiai Senvagės vandens telkinyje besipliuškenusios antys. Pulkai jų pakilo vos tik juodi kaip naktis sraigtasparniai pasirodė ties pėsčiųjų tiltu per Nevėžį.

Nusileidę ant pėsčių tako, tuoj pat už kunigaikščio Aleksandro paminklo, aro pareigūnai sustabdė „nusikaltėlių“ automobilį. Suėmė „nusikaltėlius“ ir vėl pakilo į orą. Operacijos greitis visus sužavėjo, tačiau kai kas pasigedo šūvių – turbūt troško, kad „nusikaltėliai“ būtų sunaikinti.

„Kažkokius „duchus“ sulaikė, galėjo ir į vietą padėti“, – sudėjo taškus po „Aro“ operacijos du nusivylę vaikėzai.

Šventės pabaigoje visų susirinkusiųjų dėmesio sulaukė VPK 2-ojo policijos komisariato apylinkės inspektoriaus, vieno stipriausių pasaulio galiūnų Viliaus Petrausko pasirodymas.

Sunkiasvoris, 155 kilogramus sveriantis policininkas-galiūnas traukė 15 tonų sveriantį policijos prevencijos autobusą.

Šventę stebėjo Vokietijos, Baltarusijos, Rusijos, Lenkijos, Estijos ir Latvijos policijos delegacijos.

Panevėžyje sunkų policijos pareigūnų darbą dirba 289 vyrai ir 107 moterys. Mūsų miesto policininko amžiaus vidurkis – 35 metai.