Brigados vadas pulkininkas Vitalijus Vaikšnoras per brifingą, dalyvaujant premjerui Algirdui Brazauskui, krašto apsaugos ministrui Linui Linkevičiui ir žiniasklaidai, pranešė, jog "Stinger" raketomis bus apginkluotas "Geležinio vilko" nuolatinės parengties Didžiojo Lietuvos kunigaikščio Algirdo batalionas, kuris dislokuotas Rukloje, Jonavos rajone.

Kariuomenės atstovai kol kas neskelbia perkamų "Stinger" raketų kainos ir kiekio.

Krašto apsaugos viceministras Jonas Gečas BNS sakė, kad tebevyksta derybos su JAV dėl perkamų raketų sistemų modifikacijų ir komplektacijos.

Vyriausybė dar rugpjūčio mėnesį uždarame posėdyje priėmė sprendimą dėl priešlėktuvinės ginkluotės pirkimo, bet iki šiol viešai neskelbė, iš kurios šalies ir kokias raketines sistemas pirks. Tačiau buvo pagrindo manyti, jog tai bus būtent "Stinger", nes JAV Kongreso Ginkluotųjų pajėgų komitetas dar liepos pabaigoje pritarė, kad Lietuvai būtų parduota šių, JAV bendrovių "Hughes Missile System Company" ir "General Dynamics/ Raytheon Corporation" gaminamų, priešlėktuvinių raketinių sistemų.

Anksčiau Lietuva taip pat svarstė gamintojų pasiūlymus įsigyti Prancūzijoje gaminamas "Mistral" raketas.

"Stinger" yra artimo nuotolio "žemė-oras" tipo raketos, kurių galvutėje esantis infraraudonųjų spindulių prietaisas pats seka taikinį, orientuodamasis į šilumos šaltinį.

Praėjusį gruodį Lietuvos Vyriausybė iš JAV už 10 mln. JAV dolerių (40 mln. litų pagal tuometinį kursą) įsigijo vidutinio nuotolio prieštankinių raketinių sistemų "Javelin", kurias gamina kompanijų "Raytheon" ir "Lockheed-Martin" bendra įmonė.