Apie šios darbo grupės sudarymą antradienį buvo kalbama V. Adamkaus ir teisingumo ministro Gintauto Bartkaus susitikime.

Darbo grupė turėtų būti suformuota atskiru prezidento dekretu, ją turėtų sudaryti Seimo, Vyriausybės, Prezidentūros bei mokslo įstaigų atstovai.

Kaip po susitikimo žurnalistams sakė G. Bartkus, šiuo metu apie 60 proc. priimamų įstatymų yra jau anksčiau priimtų įstatymų pataisos.

"Tai rodo teisinės sistemos nestabilumą. Įsivaizduokite, kaip galima vadovautis įstatymais, kai jie nuolat keičiami", sakė G. Bartkus.

Sudaryta darbo grupė turėtų peržiūrėti įstatymų leidimo procedūrą ir pateikti konkrečius siūlymus, nustatyti patį teisėkūros modelį.

Prezidentūros Teisės departamento direktorius Armanas Abramavičius po susitikimo pažymėjo, kad prezidentas jau ne kartą yra kalbėjęs apie įstatymų leidimos proceso tobulinimą.

"Įstatymų pataisų gausa skatina tam tikrą teisinį nihilizmą. Žinote, kad įstatymus reikia vykdyti, bet tai padaryti labai sunku, kai įstatymai yra taip dažnai keičiami", sakė A. Abramavičius.