Toks darbo pasiūlymas skelbiamas rinktinės „Aras“ interneto puslapyje. Pretendentams siūlomos statutinių valstybės tarnautojų vyresniųjų ir vyriausiųjų kovotojų pareigybės, jas atitinkantis aukščiausias policijos laipsnis – viršila.

„Situacija tikrai sudėtinga, kaip ir visoje valstybės tarnyboje“, - DELFI teigė rinktinės vadas Viktoras Grabauskas.

Jo teigimu, rinktinei trūksta ne tik šturmuotojų ir snaiperių, bet ir išminuotojų. Į darbo pasiūlymus atsiliepia nedaug norinčiųjų, o iš jų rinktinė į tarnybą atsirenka dar mažiau tinkamų tarnybai. „Stengiamės reikalavimų kartelės labai nenuleisti, tačiau kartais nieko kito nebelieka“, - sakė V. Grabauskas.

Norintiems dirbti šturmuotojais ir snaiperiais keliami specialūs amžiaus, išsilavinimo, fizinio ir psichologinio pasirengimo reikalavimai.

Lietuvos vidaus reikalų sistemos respublikinės profesinės sąjungos laikinasis pirmininkas Saulius Džiautas DELFI teigė, kad „Arui“ šiuo metu trūksta iki 20 proc. darbuotojų.

„Tikslaus skaičiaus negaliu pasakyti, nes tai yra valstybės paslaptis, bet, mūsų žiniomis, šioje rinktinėje trūksta apie 20 proc. darbuotojų, o dėl sunkių ir pavojingų darbo sąlygų jaunimas į šią rinktinę nenori eiti“, - sakė S. Džiautas.

Jo teigimu, „Aro“ kovotojai uždirba ne ką daugiau už paprastus policininkus ar gaisrininkus.

Tai patvirtino ir „Aro“ vadas V. Grabauskas: „Pagal Valstybės tarnybos įstatymą mūsų rinktinė neturi jokio išskirtinumo“.