"Iš mikroautobuso išlipo miltuose išsivolioję parlamentarai", - redakcijai pranešė pavardės nenorėjęs skelbti kaunietis.

Tarp mikroautobuso keleivių buvo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Alvydas Sadeckas, taip pat Nijolė Steiblienė, Nikolajus Medvedevas bei Egidijus Skarbalius.

Kauno gyventojas tvirtino, kad stebėti miltuotus politikus buvę juokinga. Kita vertus, jis pastebėjo, kad iš mikroautobuso išlipantys žmonės atrodė išsigandę.

Seimo nariai vakar patvirtino, kad vykdami į kolegos šermenis jie patyrė nemalonų incidentą - suveikė automobilyje buvęs specialių miltelių pripildytas gesintuvas ir per kelias sekundes jų pripurškė visą saloną.

Parlamentarai džiaugėsi, kad tai įvyko mikroautobusui jau sustojus ir spėjus atidaryti duris. Kitaip jie galėję užtrokšti nuo gesintuvo skleidžiamų medžiagų, kurios naikina patalpoje esantį deguonį.

Dar liūdniau galėjo baigtis politikų kelionė, jeigu gesintuvas būtų suveikęs kelionės metu. Seimo nariai svarstė, kad automobilį būtų buvę sunku valdyti.

Vakar kalbinti Seimo nariai "Lietuvos rytui" pateikė prieštaringas versijas, kodėl galėjo suveikti automobilyje buvęs gesintuvas. Vieniems atrodė, jog jis tiesiog sugedo, o kiti aiškino, kad gesintuvas galėjo suveikti jį užkliudžius koja.

Tikslių priežasčių, kodėl suveikė gesintuvas, vakar negalėjo pateikti ir Seimo transporto skyriaus viršininkas Jurgis Šiaudkulis.