Po numatytos reformos turėtų keistis ir Kauno miesto savivaldybės pavadinimas, kuriame neliks žodžio „miestas".

„Mes išreiškėme principinį Kauno savivaldybės požiūrį į šią problemą ir matome, kad esamos ribos yra pasenusios ir jas reikia tikslinti. Esame gavę VRM raštą ir į jį reaguojame bei išreiškėmė politinę poziciją, kad miesto savivaldybė turėtų būti vadinama tiesiog Kauno savivaldybė", - sakė Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Tiesa, šie planai realybe taps negreit. Miesto vadovai užsiminė, kad šie pertvarkymai gali užtrukti iki trejų metų.

Kauno savivaldybėje sudaryta darbo grupė, kuri nagrinės situaciją bei pateiks savo išvadas dėl naujų Kauno miesto ribų, tačiau šios komisijos nuomonė bus tik rekomendacinio pobūdžio.

„Savivaldybė tik išreiškė savo poziciją. Visus administracinių ribų keitimus gali padaryti tik Seimas Vyriausybės teikimu", - teigė A.Kupčinskas.

DELFI primena, kad Prie Kauno miesto savivaldybės siūloma prijungti Akademijos, Alšėnų, Domeikavos, Ežerėlio, Garliavos, Karmėlavos, Kačerginės, Kulautuvos, Lapių, Neveronių, Ringaudų, Rokų, Samylų, Taurakiemio, Užliedžių, Vandžiogalos ir Zapyškio seniūnijas. Visos šios seniūnijos šiuo metu priklauso Kauno r. savivaldybei.

Planuojama, kad Babtų, Čekiškės, Vilkijos apylinkių, Vilkijos ir Raudondvario seniūnijos priklausytų naujai kuriamai Vilkijos savivaldybei. Įvykdžius numatytą reformą iš 96 tūkst. šiuo metu Kauno r. gyvenančių žmonių 70 tūkst. būtų priskirti prie Kauno savivaldybės.

Netrukus planuojama skelbti gyventojų apklausą dėl planuojamos reformos.