Liberalcentristas Rimantas Remeika per visus metus yra vykęs vos į penkias komandiruotes, tačiau šiuo metu prašo išleisti ir apmokėti vieną ypač brangią komandiruotę - į Brazilijoje vyksiantį forumą apie interneto valdymą. Į minėtą forumą R.Remeika vyktų kartu su vertėja, nes gerai nemoka anglų kalbos.

R.Remeikos ir vertėjos komandiruotė į Rio de Žaneirą kainuotų beveik 14,5 tūkst. litų, tai yra daugiau nei kad yra likęs nepanaudotų Seimo informacinės plėtros komitetui skirtų lėšų komandiruotėms likutis.

Vardan šios komandiruotės Seimo Informacinės visuomenės plėtros komiteto pirmininkas R.Remeika teigė atsisakęs kitos kelionės, į kurią anksčiau buvo kviestas - į Portugaliją ir tikino nenumanęs, jog kelionė į Braziliją kainuosianti taip brangiai.

„Jei taip brangu - galiu ir nevažiuoti. (...) Bet klausimas toks - ar tie pinigai atsipirks, ar ne. Manau, kad tai (forumas interneto valdymo klausimais - DELFI) reikalingas dalykas, galbūt atsiras be manęs kažkas, gal Seimo vicepirmininkas koks važiuos. (...) Manau, kad daugelis ekskursijų (Seimo narių kelionių - DELFI), kaip jas pavadinus, yra daugiau pažintinės, įvairūs forumai, susitikimai, kelionės, kurios finansuojamos iš Seimo lėšų vien tik tam, kad būtų pasirodyta, pasikalbėta ir tai suėda daug pinigų, o bent mūsų komiteto išvykos buvo grynai dalykinės, susijusios su Lietuvos ir pasaulio aktualijomis“, - teigė R.Remeika.

Beveik prieš metus buvo deklaruojama, jog komandiruočių organizavimo tvarka bus reformuojama, ir kad šiais metais Seimo narių komandiruočių maršrutai drieksis daugiausia į prioritetines šalis ir svarbius renginius, aplenkiant egzotiškus kraštus.

Tąkart tramdyti už mokesčių mokėtojų pinigus po pasaulį keliauti pamėgusius politikus privertė lėšų trūkumas.

Tačiau parlamentarai ir toliau nevengia keliauti ir po egzotiškus kraštus, o kai kurių Seimo komitetų biudžetas jau baigia išsekti. Antai Baltijos asamblėjai šiemet skirta 90 tūkst. litų ir šios lėšos jau yra išnaudotos bei viršytos beveik 40 tūkst. litų.

Kaimo reikalų komiteto „piniginė“ taip pat jau tuščia - ne tik išnaudoti komitetui skirti 60 tūkst. litų, bet išlaidos viršytos 1,7 tūkst. litų.

Beje, kaimo reikalų komiteto faktinės išlaidos didesnės nei Seimo užsienio reikalų komiteto, kuris iš šiemet skirtų 130 tūkst. litų išleido 55 tūkst. litų.

Tuo tarpu Seimo socialinių reikalų ir darbo komitetas iš skirtų 60 tūkst. litų, teišleido vos 330 litų. Tarp mažiausiai išlaidų patyrusių ir Seimo nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas - iš skirtų 60 tūkst. litų išnaudojęs apie 6 tūkst. litų.