Spalio 2-11 dienomis vykstantys motorizuotos pėstininkų brigados "Geležinis vilkas" Algirdo bataliono taktiniai mokymai "Iron Wolf" užbaigs prieš metus pradėtą mobilaus, nuolatinės kovinės parengties bataliono kūrimą.

Šiomis pratybomis bus patikrintas bataliono pasiruošimas operatyviai persidislokuoti iš vienos vietos į kitą, išdėstyti savo pajėgas ir užimti gynybines pozicijas bei atremti priešo atakas.

"Šiandien "Geležinio vilko" brigados kariai įrodė, kad yra puikiai ir profesionaliai pasiruošę vykdyti jiems pavestas užduotis," - sakė pirmadienį pratybose apsilankęs prezidentas, kuris pagal Konstituciją yra vyriausiasis ginkluotųjų pajėgų vadas.

Nuolatinės parengties Algirdo batalione yra 900 karių su 200 vienetų įvairios karinės technikos.

Algirdo bataliono reorganizavimas į nuolatinės parengties padalinį yra pirmasis etapas, reorganizuojant "Geležinio vilko" brigadą į nuolatinės parengties brigadą.

Iki šių metų pabaigos Lietuva buvo suplanavusi parengti vieną tokio lygio batalioną. Kitais metais bus parengtas Artilerijos batalionas, vėliau - Logistikos, o 2006 m. turėtų būti baigta reorganizuoti visa "Geležinio vilko" brigada į Nuolatinės parengties brigadą.

Kaip pranešė kariuomenės vadovybės atstovė spaudai, Algirdo bataliono kūrimas vyko padedant Danijai.

Šiemet lapkritį Lietuva tikisi pakvietimo į NATO.