Tirti bendrovės veiklą nuspręsta po žiniasklaidoje paskelbtos informacijos apie tūkstantinių priedų žarstymą savo darbuotojams. Buvę įmonės valdybos nariai tvirtina turį įrodymų, kad darbą palikusiai "Vilniaus vandenų" vyriausiajai finansininkei Danutei Neverbickienei išmokėta daugiau kaip 150 tūkst. litų kompensacija.

Buvęs "Vilniaus vandenų" valdybos pirmininkas liberalcentristas Žilvinas Šilgalis teigė, kad valdyba D.Neverbickiene susidomėjo tada, kai į viešumą iškilo faktai apie skandalingas tūkstantinių priedų dalybas.

"Ji, kaip vyriausioji finansininkė, buvo atsakinga už visas tas operacijas. Buvo nuspręsta atleisti D. Neverbickienę iš darbo už piktybišką veiklą, tačiau tą pačią dieną ji susirgo. Reikėjo sulaukti, kol grįš į darbą", - sakė Ž.Šilgalis.

Belaukiant pasikeitė sostinės valdžia: atėjo liberaldemokratai. Tuomet buvo pakeista "Vilniaus vandenų" valdyba, paskirta nauja bendrovės stebėtojų taryba, o į pareigas grąžintas buvęs įmonės vadovas B. Miežutavičius.

Ž. Šilgalio žodžiais, B. Miežutavičius panaikino įsakymą atleisti D.Neverbickienę iš pareigų ir grąžino ją į darbą. Tačiau vyriausioji finansininkė įmonėje neužsibuvo. "Matyt, suprato, kad tokioje situacijoje dirbti neapsimoka, todėl parašė prašymą ir pasiprašė atleidžiama savo noru", - sakė liberalcentristas.

Atsakydama į buvusiosios vadovybės ketinimus kreiptis į prokuratūrą naujoji valdžia pareiškė irgi svarstanti galimybę informuoti teisėsaugą.

Savivaldybės administracijos direktorius ir "Vilniaus vandenų" valdybos pirmininkas Gintautas Paluckas tvirtina, kad D.Neverbickienei buvo išmokėta "tik" 88 tūkst. litų. Pasak G.Palucko, kelią tokiai kompensacijai atvėrė buvęs bendrovės vadovas Arūnas Makauskas.

Jo teigimu, A.Makauskas pasirašė įsakymą ir dėl atlyginimų pakėlimo, tai taip pat "išpūtė kai kurių asmenų algas".

B.Miežutavičius irgi tvirtina, kad atlyginimus bendrovėje išpūtė buvusio direktoriaus "patvirtinti mokėjimai už papildomus darbus".

Pasak Ž. Šilgalio, algas išpūtę įsakymai atsirado ne A.Makausko vadovavimo metu - juos pasirašė B.Miežutavičius ir buvęs direktorius Vytautas Kisielis. A.Makauskas tik tęsęs ydingą įmonės praktiką, bet, skirtingai nuo kitų, neturėjęs iš to jokios asmeninės naudos.