„O ar galėsiu aš paprašyti pakeisti „Sodų“ autobusų stotelės pavadinimą?“, - replikavo socialdemokratų (LSDP) frakcijos narys Audrius Rudys. Jis įsitikinęs, kad inicijuojamas parko pavadinimo pakeitimas neturi pagrindo.

„Toji teritorija niekada nesivadino Bernardinų sodu, taip buvo pavadinta tik dalis parko“, - antrino Liberalų sąjūdžio (LRLS) atstovas Vidmantas Martikonis.

Liberalcentristė (LiCS) Zita Kelmickaitė pasiūlė tarybos nariams nesiginčyti ir palikti šį klausimą istorikams. Pervadinti Sereikiškių parką Vilniaus valdžios prašo šv. Pranciškaus ir šv. Bernardino vienuolynų vienuoliai.

„Istoriniai šaltiniai mena, kad XV a. čia buvo Bernardinų vienuolių puoselėjamas sodas <...> XVIII a. antroje pusėje teritorija buvo pertvarkyta į uždaro tipo parką, apsodintą egzotiškais medžiais. Juo buvo leista naudotis Vilniaus aukštuomenei <...> XIX a. pabaigoje Bernardinų sodas buvo sujungtas su Sereikiškėmis, Veršynu, Botanikos sodu į vieną didelį viešą parką.

Po II-ojo Pasaulinio karo vietovė ypač pasikeitė. Ji buvo vadinama Jaunimo sodu, vėliau - Sereikiškių parku“, - teigiama tarybos sprendimo projekto aiškinamajame rašte.

Sprendimo projektą „Dėl istorinio Bernardinų sodo pavadinimo sugražinimo“ parengė ir pristatė tarybos sekretorius Paulius Paulionis.

Vilniaus meras Juozas Imbrasas žurnalistams pripažino girdėjęs, jog šiuo klausimu istorikai neturi vieningos nuomonės: „Pradėjome svarstymo procedūrą, tegul gimsta diskusija. Reikia išgirsti ir vilniečių nuomonę“.