LDS suvažiavimas nusprendė nekelti savo kandidato į prezidentus, o sprendimą dėl paramos kitiems kandidatams pavedė vėliau priimti partijos prezidiumui.

V.Žiemelis suvažiavime pasisakė už tai, kad LDS prezidento rinkimuose paremtų Liberalų demokratų partijos (LDP) lyderį ekspremjerą Rolandą Paksą.

Suvažiavime taip pat kalbėta apie galimybę paremti dabartinio šalies prezidento Valdo Adamkaus kandidatūrą.

Dar kovo mėnesį LDS atstovai, tarp jų ir V.Žiemelis, spaudos konferencijoje ragino kitas centro ir dešinės jėgas prezidento rinkimuose kelti ir remti V.Adamkų.

Į LDS pirmininkus pretendavo keturi kandidatai, tarp jų – nuo pavasario partijai vadovavęs pirmininko pavaduotojas Valentinas Šapalas.

Ligšiolinis partijos pirmininkas, žinomas kino režisierius Arūnas Žebriūnas rinkimuose nedalyvavo.

Jis dar pavasarį perdavė vadovavimą partijai V.Šapalui, o pats, anot LDS atstovų, išėjo "kūrybinių atostogų".

Pasitraukus A.Žebriūnui, į Lietuvos liberalų sąjungą (LLS) perėjo pirmasis pirmininko pavaduotojas Vytautas Duknauskas.

V.Žiemelis iš 102 balsų surinko 56, o jo artimiausias varžovas buvo 1992-1996 metų kadencijos Seimo narys Valdas Petrauskas, surinkęs 43 balsus.

LDS suvažiavimas taip pat išrinko penkis pirmininko pavaduotojus.

Vienu iš jų tapo buvęs Lietuvos laisvės lygos (LLL) pirmininkas, garsus sovietmečio politkalinys Antanas Terleckas. Tarp pirmininko pavaduotojų neliko V.Šapalo.

2001 metų rudenį LDS įkūrė susivienijusios LLL, Tėvynės liaudies partija (TLP), Nepriklausomybės partija ir Lietuvos demokratų partija.

V.Žiemelis 1999 metų pabaigoje, kartu su savo žmona, buvusia Europos reikalų ministre ir Kovo 11-sios akto signatare Laima Andrikiene, įkūrė TLP, tačiau partijos veikla nebuvo sėkminga.

Buvusio konservatorių premjero Gedimino Vagnoriaus kabinete V.Žiemelis yra ėjęs vidaus reikalų ministro pareigas.

LDS neturi savo atstovų Seime.