Daugiausiai pareigybių – 1327 – naikinama Valstybinei visuomenės sveikatos priežiūros tarnybai pavaldžiose įstaigose. Valstybinei saugomų teritorijų tarnybai pavaldžiose įstaigose braukiamos 34 pareigybės.

7 etatais mažinamas darbo vietų skaičius ir Policijos departamente, 5 – Lietuvos saugios laivybos administracijoje, 2 – Lietuvos kariuomenėje, po vieną pareigybę naikinama ir Valstybinėje geležinkelio inspekcijoje, Gyventojų registro tarnyboje, Valstybės sienos apsaugos tarnybai pavaldžiose įstaigose.

Pagal nutarimo projektą, daugiausiai pareigybių planuojama įsteigti Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybai pavaldžiose įstaigose - 239 pareigybes, 65 pareigybėmis tikimasi padidinti tarnautojų skaičių ir Valstybinėje ligonių kasoje, Centrinėje hipotekos įstaigoje - 69 pareigybėmis.

40 naujų etatų įsteigiama ir Vyriausybės kanceliarijoje.

„Šiuo atveju, jeigu pažiūrėtumėme bendrą balansą, tai einama mažinimo linkme", – Vyriausybės posėdyje sakė vidaus reikalų ministras Raimondas Šukys.

Valstybės tarnybos departamento (VTD) 2006 metų duomenimis, per dvejus metus beveik keturis kartus sumažėjo norinčiųjų dirbti valstybės tarnyboje.

2004 metais į valstybės tarnybą buvo priimta maždaug tūkstantis naujų žmonių, o 2006 metais pirmą kartą priimtų yra 270.

Vienas iš trylikos konkursų į valstybės tarnautojo pareigas neįvyksta, neatsiradus pakankamam kandidatų skaičiui arba dėl to, kad dalyvavo netinkami kandidatai.

Daugiausiai valstybės tarnyboje dirba 9-12 kategorijų valstybės tarnautojų, kurių darbo atlygis neatskaičius mokesčių yra 1892 Lt – 2451 Lt.

VTD duomenimis, per paskutinius dešimt metų darbingų asmenų Lietuvoje sumažėjo apie 250 tūkst. Šiuo metu Lietuvoje yra beveik 1,5 mln. dirbančiųjų, iš jų apie 50 tūkst. yra valstybės tarnautojai.