Jo teigimu, dabar savivaldybės teisininkų bus prašoma išaiškinti D. Šalugos statusą darbovietėje: valdininkas yra išėjęs vaiko priežiūros atostogų, kurias administracijos direktorius praėjusią savaitę pratęsė iki gruodžio 26 dienos.

DELFI jau skelbė, kad STT ir Valstybės saugumo departamento (VSD) pareigūnai sulaikė Vilniaus miesto savivaldybės Viešosios tvarkos ir bendrųjų reikalų departamento direktorių iš karto po to, kai jis iš vieno piliečio paėmė 50 tūkst. litų. Prieš tai valdininkas įtariamas gavęs dar tokio paties dydžio kyšį.

D. Šalugai buvo paskirtas namų areštas, jis trims mėnesiams nušalintas nuo savivaldybės darbuotojų profsąjungos pirmininko pareigų..

Sostinės meras Juozas Imbrasas pareiškė, kad D. Šaluga netinkamas dirbti savivaldybėje. Be to, meras pasisakė prieš tėvystės atostogas, už ką vėliau sulaukė kritikos.

Buvusios Vilniaus valdžios atstovai sako, kad D. Šalugos sulaikymas - provokacija prieš reorganizaciją kovojantį profsąjungos lyderį. Jį nušalinus nuo šių pareigų, profsąjunga nusprendė nesipriešinti reorganizacijai.

Teisėsaugininkai įtaria, jog valdininkas tarpininkavo, kad kitas departamento pareigūnas priimtų palankų sprendimą dėl statybų. Neoficialiomis žiniomis, D. Šalugą galėjo įskųsti vienas vilnietis verslininkas. Esą pinigus paėmęs valdininkas neskubėjo vykdyti pažado, kad Miesto plėtros departamentas skubiai suderins sklypų detaliuosius planus, kuriuos patvirtinus, būtų atvertas kelias statyboms. Neoficialiomis žiniomis, D. Šaluga už 100 tūkstančių litų tarpininkavo dėl sklypo šalia sostinės Pilaitės rajono.