Kaip po posėdžio DELFI teigė darbo grupės vadovas, filosofas ir leidinio "Naujasis židinys-Aidai" vyriausiasis redaktorius Vytautas Ališauskas, prieš tęsiant darbą norima sulaukti teismo sprendimo dėl žuvusiojo našlės Liudvikos Pociūnienės skundo.

Anot V. Ališausko, teismui nurodžius atnaujinti tyrimą darbo grupės veikla įgaus naują pobūdį, tačiau nebus nutraukta. Jis patikino, kad darbo grupės nariai bet kokiu atveju nesikiš į teisėsaugininkų tyrimą, nebandys jo kvestionuoti ar dubliuoti.

Paprašytas atskleisti, kaip darbo grupė aiškinsis V. Pociūno žūties aplinkybes, filosofas teigė, jog bus naudojami visi prieinami šaltiniai. Ar nariai gali vykti į Baltarusiją, kur žuvo karininkas, jis kol kas nenorėjo pasakyti.

Pirmajame posėdyje nedalyvavo į darbo grupės narius įtrauktas Valstybės saugumo departamento generalinis direktorius Povilas Malakauskas.

Pasitarus su premjeru Gediminu Kirkilu buvo nuspręsta, kad, siekiant išvengti prokuratūros ir saugumo supriešinimo, tyrime teisėsaugos atstovai visai nedalyvaus. Jau anksčiau iš darbo grupės pasitraukus generalinio prokuroro pavaduotojas Gintaras Jasaitis, nutarta nebekviesti ir P. Malakausko. Tyrime atsisakė dalyvauti ir prezidento Valdo Adamkaus patarėjas.

Anksčiau V. Ališauskas teigė, kad darbo grupėje teisėsaugos institucijų atstovams norima suteikti specialų statusą.

Darbo grupei, be V. Ališausko, priklauso europarlamentarai Vytautas Landsbergis ir Aloyzas Sakalas, užsienio reikalų ministras Petras Vaitiekūnas, buvęs kariuomenės vadas Jonas Kronkaitis, užsienio reikalų ministro patarėjas Jurgis Jurgelis.

Pernai rudenį Generalinė prokuratūrą nustatė, jog Lietuvos konsulate Gardine dirbęs V. Pociūnas 2006 metų rugpjūčio 23-iąją tarnybinės komandiruotės Breste metu žuvo per nelaimingą atsitikimą, iškritęs per langą. Baltarusija dėl šio įvykio taip pat neiškėlė bylos – iš karto po įvykio buvo pareikšta, jog įvyko nelaimingas atsitikimas.